Vágólapra másolva!
A finnhez közeli források szerint Räikkönen szerdáig dönt a jövőjéről, és állítólag a Ferrari is erre a napra tervezi a 2014-es felállása bejelentését. Alonsót nem zavarná, ha a finn lenne a csapattársa.

Noha egyre komolyabb források állítják, hogy Kimi Räikkönen már alá is írt a Ferrarihoz a 2014-es szezonra, a rendszerint megbízható Autosport információi szerint ez egyelőre nem történt meg. A végső megállapodásra azonban záros határidőn belül sor kerülhet, a brit szakportál ugyanis a finnhez közeli forrásoktól megtudta, hogy Räikkönen szerdáig fogja eldönteni, melyik csapatnál kívánja folytatni a pályafutását. Mivel a hírek szerint a Ferrari is pont szerdára tervezi a jövő évi pilótapárossal kapcsolatos döntését, egyre több jel utal arra, hogy a 2007-es világbajnok visszatér a korábbi munkaadójához.

Az Autosport szerint még a Ferrari sem döntötte el véglegesen, ki lesz jövőre Fernando Alonso csapattársa, de a listájuk első helyén Räikkönen szerepel. A finn másik opciója az, hogy marad a Lotusnál, de erre egyre kevesebb az esély: a pénzügyi problémákkal küzdő csapat még mindig nem tudta megtenni azokat a lépéseket, amelyekkel Räikkönent meggyőzhetnék a hosszabbításról. Az istálló főnöke, Eric Boullier viszont még nem adta fel, továbbra is mindent megtesz sztárversenyzője megtartásáért.

„Rajta múlik a döntés, hiszen mi már megtettük az ajánlatunkat” – magyarázta a francia, aki tisztában van vele, hogy Räikkönen nagyobb stabilitást vár az istállótól. A Lotus továbbra is azon dolgozik, hogy véglegesítse az Infinity Racinggel kötött befektetői szerződését, és szorosabb kapcsolatot építsen ki motorszállítójával, a Renault-val. „Tudjuk, hogy néhány dolgot még el kell intéznünk ahhoz, hogy lezárhassuk a tárgyalásokat.”

Räikkönen végre eldönti, hol folytatja Forrás: AFP

Boullier tudja, hogy nem sok esélye maradt Räikkönen megtartására, de abban reménykedik, hogy a finn a megszokott környezet mellett dönt. „Kimit szinte az egész paddock meg akarja szerezni, a döntés pedig az övé” – ismerte el. „Azt tudja, hogy nálunk mire számíthat, de azt nem, hogy egy másik csapatnál mi várna rá.”

Fernando Alonso az elmúlt időszakban rendre kiállt Massa mellett, de most azt állítja, bárkit elfogadna csapattársként. A Ferrari az utóbbi években a spanyol köré épült, Räikkönen érkezésével viszont valószínűleg nem jelölnének ki első számú versenyzőt. Bár egyes források tudni vélik, hogy Alonso ebben az esetben el is hagyná a Ferrarit, a spanyol tagadta, hogy problémája lenne a finn szerződtetésével.

„Nem akarok neveket említeni a következő szezon kapcsán, hiszen nagyon tisztelem Felipét” – nyilatkozta egy szurkolók által feltett kérdésre, amelyben a leendő csapattársáról kérdezték. „Közel négy évig nagyon keményen dolgoztunk közösen azért, hogy a maximumot nyújtsuk a Ferrarinál.”

„Bármi is lesz a Ferrari döntése, én elfogadom azt. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el a Ferrarival” – jelentette ki, majd ismét nyomatékosította, hogy esze ágában sincs elhagyni az olaszokat. Szerinte a Ferrarinál vezetni egyfajta „életstílus”. „Ez a csapatom, a második családom, ők a barátaim.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!