Vágólapra másolva!
Szingapúr és Abu-Dzabi után Bahrein lehet a harmadik ország, amely kivilágított pályán rendez Forma-1-es versenyt. Az első futam tízéves évfordulója adja az apropót a látványosságra.

A Forma-1-ben először 2008-ban, Szingapúrban rendeztek esti versenyt, majd egy évvel később debütált a bajnokságban az Abu-Dzabi, ahol napnyugta környékén van a futam, és a táv második felét már villanyfényben teszik meg a pilóták. 2014-ben újabb helyszínnel bővülhet a villanyfényes versenyek sora, ugyanis Bahreinben azt tervezik a szervezők, hogy ilyen látványossággal ünneplik meg az első nagydíjuk tízéves évfordulóját.

Emiatt lehet, hogy a korábbi elképzelésekkel ellentétben végül mégsem a Bahreini Nagydíjjal kezdődik majd a következő bajnokság. "Megkértük Bernie-t, hogy ne a miénk legyen az első verseny, ugyanis jelentős átalakításokat hajtunk végre a pályán a tizedik évforduló tiszteletére" - nyilatkozta a pálya elnöke az Autosportnak. "Nem akartuk, hogy szorítson bennünket az idő."

A 2013-as Bahreini Nagydíj rajtja Forrás: AFP

Az eredetileg tervezett időpont március 2. lett volna, de a 2014-es bajnokság előzetes versenynaptára szerint a közel-keleti futamra csak április 27-én kerülhet sor. Azt egyelőre nem tudni, hogy részben, vagy teljesen villanyfényes lesz-e a verseny, és azt sem, hogy 2014 után is maradna-e ez a típusú lebonyolítás. Az Autosport információja szerint hamarosan megtörténhet a hivatalos bejelentés.

A Bahreini Nagydíjat 2004 óta rendezik meg, de 2011-ben törölni kellett a versenyt a helyi zavargások miatt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!