Vágólapra másolva!
A csapat számára rendkívül bosszantó volt, hogy a finn első szárnya megsérült az Olasz Nagydíj rajtja után. Grosjean úgy érzi, előrébb is végezhetett volna. 

Kimi Räikkönen végig remek tempót diktált az Olasz Nagydíjon, mégis üres kézzel távozott a versenyről, egyetlen pontot sem sikerült szereznie. A finn a Lotus gyenge időmérője után csak a 11. helyről indulhatott, a rajt utáni tülekedésben pedig nekikoccant Sergio Péreznek, és a bokszba kellett hajtania, hogy kicseréljék az első szárnyat az autóján. A többiekkel ellentétben így kétszer járt a bokszban, a mezőny végéről pedig csak a 11. helyre tudott visszakapaszkodni.

"Nem csak a bokszban vesztettem időt, hiszen utána át kellett verekednem magam a mezőnyön" - bosszankodott a leintés után a finn, aki mindössze 3 tizedes hátránnyal ért célba az utolsó pontszerző, Jenson Button mögött. "Ezt elég jól sikerült véghez vinnünk, és jónak éreztem az autómat - ezen meg is lepődtem a szombati teljesítményünk után. Egy ilyen rajttal azonban sajnos nem sokat tehettünk."

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier rámutatott, hogy Räikkönen még a forgalomban is hasonló köridőket autózott, mint az élen zavartalanul köröző Sebastian Vettel. A finn hátránya az első bokszkiállása után 37 másodperc volt a Red Bullhoz képest, a futam végén pedig 38 volt köztük a különbség.

Räikkönen hiába futott remek köridőket Forrás: AFP

"Ha elfelejtjük az első két kört, 51 kör alatt csak egy másodpercet vesztettünk" - nyilatkozta az Autosportnak. Boullier elárulta, Räikkönen szárnya "használhatatlanná" vált az első körben történt incidens után, ezért nem is gondolkoztak azon, hogy a finnt a pályán hagyják. A finn eddig sem rózsás helyzete szinte reménytelenné vált a bajnokságban, Vettel már 88 ponttal vezet előtte.

A 8. helyen célba érő Romain Grosjean sem lehetett túl elégedett a versenyével, de neki legalább sikerült néhány pontot összegyűjtenie. Biztos benne, hogy előrébb is végezhetett volna, ha a bokszkiállása gond nélkül lezajlik. "Sajnos gyengén sikerült a kerékcserénk: az elektronikával volt problémánk, a lámpa nem váltott zöldre, ezért veszítettem néhány másodpercet. Szerintem a hiba nélkül a két McLaren és a Toro Rosso elé térhettem volna vissza - ez kicsit megkönnyítette volna a dolgomat, és jobb eredményt érhettünk volna el."

Grosjean az utolsó körben majdnem veszített még egy pozíciót, az előretörő Lewis Hamilton ugyanis megpróbálta megelőzni őt, de elfékezte magát, így a francia maradt a 8. helyen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!