Vágólapra másolva!
A brit a monzai időmérő után saját magát okolja a kudarcért, azt mondja, régen vezetett már ilyen rosszul. Rosberg sem elégedett a 6. helyével.

Lewis Hamilton már pénteken gyanította, hogy az Olasz Nagydíj időmérő edzésén nem ő lesz a pole pozíció legnagyobb esélye, arra viszont aligha számított, hogy a Q2 után befejeződik számára a kvalifikáció. Az időmérő első szakaszában még a 3. helyen végzett, utána azonban nem tudott egy épkézláb kört sem összehozni, ezért csak tizenkettedikként rajtolhat el vasárnap.

"Az egész időmérőm nagyon gyengén sikerült" – mondta az edzés után Hamilton, aki nem keresett kifogásokat, csak magát okolta a kudarcért. Szerinte az autója ma is gyors volt, ahogy azt Nico Rosberg 6. helye is mutatja. "Úgy vezettem, mint egy idióta. Régóta nem szerepeltem már ilyen rosszul - bocsánatot kérek a csapatomtól."

Hamilton a Q2 utolsó perceiben Adrian Sutil mögött haladt, aki a felvételek tanúsága alapján többször is akadályozta őt, különösen az utolsó körben, a Parabolicában tartva fel a Mercedest. A sportfelügyelők utólag három rajthelyes büntetéssel is sújtották Sutilt, de Hamilton nem akarja őt hibáztatni a kieséséért. "Igazából nem számít" – mondta. "Már az előző körömben is javítanom kellett volna."

Hamilton rég vezetett ilyen rosszul Forrás: AFP

A brit hozzátette, az is nehezítette a dolgát, hogy az első Q2-es etapjában elhagyta a pályát a Parabolicánál, és megsérült az autója. A vasárnapi versennyel kapcsolatban sem tűnt túl optimistának, de mindent megtesz azért, hogy a legtöbbet hozza ki az autójából. "Meglátjuk, mire leszünk képesek holnap. Nagyon keményen fogok hajtani egy tisztességes eredményért, bár sok gyors autó van előttünk."

A Sebastian Vetteltől több mint 4 tizedet kapó Rosberg kedvezőbb helyzetből várhatja a futamot, azonban ő sem elégedett a szombati eredményével. "Nem a 6. helyről akartunk rajtolni, de figyelembe véve, hogy egy hidraulikai probléma miatt alig vezethettem ma délelőtt, annyira nem is szerepeltem rosszul" – nyilatkozta. "A tegnapi beállításokat kellett használnom, és egyszerűen nem éreztem elég jónak az autómat az egész időmérőn, különösen az alulkormányzottsággal gyűlt meg a bajom."

Rosberg a Mercedes versenytempójában bízik, és azt sem bánná, ha vasárnap eleredne az eső Monzában – erre az előrejelzések alapján van is esély. A csapadékban reménykedik Ross Brawn is, aki csalódottan nyilatkozott a Mercedes idei leggyengébb időmérője után. "Lewisszal egyszerűen nem tudtunk egy tiszta mért kört összehozni, pedig a Q1-ben remek volt a tempója a kemény gumikon. Ha száraz marad a pálya, nehéz versenyünk lesz holnap" – vélekedett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!