Vágólapra másolva!
Mindkét autójuk kiesett a Q2 után Monzában, az alacsony leszorítóerős csomagjukkal nem voltak elég gyorsak. Räikkönen vasárnap sem számít komoly javulásra.

Idei legrosszabb időmérőjén van túl a Lotus Monzában, ahol Kimi Räikkönen a 11., Romain Grosjean pedig a 13. helyről várhatja a vasárnapi futam rajtját. A csapat számított rá, hogy a versenynaptár leggyorsabb pályája nem fog kedvezni az autójuknak, de a pénteki szabadedzések után bizakodtak a jobb eredményben.

"Ma egyszerűen nem voltunk elég gyorsak" – jelentette ki Räikkönen, aki 18 ezreddel maradt le a továbbjutásról. "Egész hétvégén küszködtünk, és ma sem volt másképp. Egyszerűen nem fekszenek nekünk az olyan pályák, ahol lapos szárnyállást kell használnunk. Ma egész jól viselkedett az autónk, de ezzel az aerocsomagunkkal nem volt elég leszorítóerőnk ahhoz, hogy gyorsak legyünk a kanyarokban."

Räikkönen pesszimistán várja a futamot Forrás: AFP

Räikkönen bízik benne, hogy vasárnap némileg előrébb végezhetnek, de nincsenek nagy reményei. "Talán kicsit jobbak lehetünk, de nem számítok nagy meglepetésekre. Mindenesetre megtesszük majd, ami tőlünk telik" – ígérte a finn, aki szombaton már nem használta az előző nap kipróbált, hosszabb tengelytávú Lotust.

A Räikkönennél másfél tizeddel lassabb Grosjean is inkább a pénteki jó szereplést tartotta meglepőnek, előre számított a nehézségekre. "Nem volt tapadás" – mondta. "Monzában nehéz eltalálni a megfelelő aerodinamikai beállításokat, és nekünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Remélem, holnap sikerül tapadást találnunk, és minél jobb versenyt tudunk futni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!