Vágólapra másolva!
Monzában egy módosított aerodinamikai csomaggal állnak rajthoz, ezért bíznak benne, hogy javulhat a versenytempójuk.

A Mercedes a Belga Nagydíj után csalódottan vette tudomásul, hogy Lewis Hamiltonnak az első helyről rajtolva sem volt esélye a győzelemre, a Red Bull mellett ezúttal a Ferrari is gyorsabbnak bizonyult náluk. A futam után még nem tudták pontosan, miért volt a vártnál gyengébb a versenytempójuk, azóta viszont folyamatosan dolgoztak a probléma megoldásán.

A csapat ügyvezető igazgatója, Toto Wolff elárulta, a Mercedes az Olasz Nagydíj előtt módosított a Spában bevetett, alacsony leszorítóerős aerocsomagján. Ennek a hétvégi futamon különösen fontos szerepe lesz, hiszen Monza a versenynaptár leggyorsabb pályája, ezért itt mindig speciális aerodinamikai megoldásokat vetnek be az istállók. „Bízunk benne, hogy javulni fog a versenytempónk, hiszen a belgiumi hétvége alatt sokat tanultunk” – mondta Wolff.

Az osztrák egyébként elégedett a Mercedes Belgiumban elért harmadik és negyedik helyével, ami szerinte ezúttal inkább az erős versenyzőpárosnak, mint az autójuknak volt köszönhető. „Lewis és Nico (Rosberg) idei teljesítménye azt mutatja, hogy miénk a Forma-1 legkiegyensúlyozottabb párosa” – jelentette ki. „Az ő tempójuk és egyenletes teljesítményük repítette a Mercedest a konstruktőri bajnokság második helyére. A következő versenyeken egyértelműen az lesz a célunk, hogy ezt megszilárdítsuk.”

Hamilton Spában nem tudta maga mögött tartani a Red Bullt és a Ferrarit Forrás: AFP/John Thys

„Rendkívül elégedett voltam a csapat belgiumi teljesítményével, hiszen megszilárdítottuk a jelenlegi második helyünket a konstruktőri bajnokságban” – nyilatkozta a csapatfőnök, Ross Brawn is. „A győzelemért nem igazán tudtunk harcba szállni, de továbbra is keményen dolgozunk, hogy csökkentsük a különbséget. Nem adjuk fel a harcot.”

Rosberg elárulta, „különleges hangulata” miatt nagyon szereti a monzai versenyt, ezért bízik benne, hogy a szezon utolsó európai futamáról jó eredménnyel távozhat. „Fantasztikus érzés azzal a tudattal megérkezni Monzába, hogy gyors az autónk. De továbbra is keményen kell küzdenünk – tudom, hogy a gyárakban is mindenki teljes erőbedobással dolgozik.”

Hamilton jó emlékekkel érkezik Monzába, hiszen tavaly – pályafutása során először – sikerült megnyernie az Olasz Nagydíjat. Azt nem tudja megjósolni, hogy idén milyen eredményekre lesznek képesek, de bízik benne, hogy javulni tudnak a spái formájukhoz képest. „Itt egy teljesen más aerodinamikai csomagra van szükségünk, mint a többi pályán. Nagyon alacsony lesz a leszorítóerőnk, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni a négy hosszú egyenesből” – magyarázta. „Belgiumban erős hétvégénk volt, és a szezon hátralevő részében is hasonló eredményekre lesz szükségünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!