Vágólapra másolva!
Bár a viszonyuk tavaly állítólag megromlott, a McLaren korábbi főnöke most szívélyesen emlékezett meg a Mercedeshez átigazoló britről, akinek szerinte szüksége volt a váltásra.

Tavaly úgy hírlett, Ron Dennisnek, a McLaren korábbi főnökének megromlott a viszonya Lewis Hamiltonnal, aki részben azért igazolt át a rivális Mercedeshez, mert előző csapata csökkenteni akarta a fizetését. Dennis azonban most, a McLaren alapításának ötvenedik évfordulója kapcsán adott interjújában kijelentette, hogy Hamilton mindig a "családhoz" fog tartozni.

"Nemrég olvastam egy nagyon szép nyilatkozatot Lewistól. Azt ecsetelte, hogy más versenyzőkkel ellentétben, akik F1-es tapasztalattal a hátuk mögött érkeztek a hozzánk, ő már fiatalon is nálunk töltötte le a tanulóéveit, ezért olyan magnak érzi magát, amely a McLarennél szökkent szárba. Szerintem ez nagyon elegáns kifejezés" - mondta Dennis. "Lewis tudja, hogy ő is a McLaren-család tagja, a gyökerei mélyre hatolnak a csapatunknál."

Ron Dennis nem haragszik Hamiltonra Forrás: McLaren

Dennis emellett azt állította, nem bánja különösebben, hogy Hamilton elpártolt a McLarentől. "Tavaly nem próbáltam komolyan megakadályozni abban, hogy a Mercedes AMG F1-nél keressen új kalandokat - erre a felnőtté válása érdekében talán szüksége is volt -, de mindig nagy örömmel fogok visszaemlékezni azokra az időkre, amelyeket nálunk töltött" - jelentette ki. "Éppilyen büszke vagyok arra is, hogy én voltam a McLaren vezérigazgatója és csapatfőnöke, amikor ő 2008-ban világbajnok lett velünk."

Dennis szerint az a tény, hogy Hamilton a bemutatkozása után azonnal feltűnést keltett, a McLarennek is köszönhető volt. "Nem csupán a sikerre való éhségét és a képességeit dicséri, hogy olyan gyorsan fel tudta venni a ritmust, hanem a McLaren által éveken át neki nyújtott támogatás és képzés színvonalát is" - vélte.

Hamilton már az F1-ben töltött első, 2007-es szezonját is mindössze 1 ponttal a világbajnok Kimi Räikkönen mögött zárta, a következőben pedig drámai körülmények között sikerült elhódítania a címet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!