Vágólapra másolva!
A Williams venezuelai versenyzője okozta a Belga Nagydíj egyetlen balesetét, amikor a két Force Indián keresztül akart behajtani a bokszba.

Pastor Maldonado 10 másodperces stop&go büntetést kapott a Belga Nagydíjon, mert egy nagy csata közepette megpróbált betérni a bokszutcába, de figyelmetlenül eltalálta az utolsó kanyarban a mellé érkező Adrian Sutilt és Paul di Restát is. A versenyző valószínűleg a pilótafülke oldalsó védőeleme miatt nem látta a mellé érkező Force Indiákat, bár sejthette volna, hogy ott vannak, mivel előtte kanyarokon keresztül keményen küzdött velük és az egyik Sauberrel.

Pastor Maldonado balesete Forrás: AFP/Georges Decoster

"Az utolsó kanyarban ütköztem di Restával, keresztezték egymást az útjaink, mivel a bokszba készültem" – mondta a venezuelai. "Nehéz szituáció volt, mert keményen harcoltam egy Sauberrel, és nem láttam, hogy di Resta ott van a külső íven, amikor ráfordultam a bokszbejáratra. Megpróbáltam fékezni, hogy elkerüljem az ütközést, de akkor már túl késő volt. Arra a körre terveztük a bokszkiállást" – tette hozzá.

Utólag már Sutilt okolta a balesetért. "Ő okozta, aztán én kaptam büntetést érte" - nyilatkozta. "A balesetnél már elvesztettem az irányítást az autó felett."

"Próbáltam visszatérni az ívemre, de Adrian agresszívan elém vágott, és hozzáért az első szárnyamhoz. Ettől felugratott az autó, és elvesztettem az irányítást fölötte."

Az ütközésben jelentősen megrongálódott Paul di Resta Force Indiája, a skót azonnal feladta a versenyt. "A második bokszkiállás után közel voltunk egymással Adrianhoz, négy autó vonatozott, amikor odaértünk az utolsó sikánhoz. Pastor későn fékezett és elvétette a kanyar csúcspontját, ekkor megpróbáltam visszavágni, és külső íven megelőzni őt. Aztán úgy döntött, hogy bejön a bokszba, ami lehetetlen volt, látván a pályán elfoglalt pozícióját. Ennek eredményeképp belém hajtott, amitől levált az autóm hátsó része. Igazán kár érte, mert elég jó volt ma a sebességünk, egy-két pontot szerezhettünk volna."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!