Vágólapra másolva!
A versenyző menedzsere kijelentette, hogy a finn maradni fog a Lotusnál, ha látja a garanciát az erős autóra. A finn azonban ittasan állítólag kikotyogta a barátainak, hogy visszatér a Ferrarihoz.

Kimi Räikkönen egy ideje hangsúlyozza, hogy kétéves szerződése lejárta után akkor fog maradni jelenlegi csapatánál, a Lotusnál, ha megfelelőnek látja a technikai hátteret ahhoz, hogy továbbra is az élmezőnyben lehessen. Menedzsere elmondta, hogy a finn versenyző ebben az esetben nem kíván eligazolni.

"A Lotus kezében van Räikkönen jövőjének a kulcsa. Amennyiben a csapat megfelel az elvárásainak, vagyis olyan autója lesz, amellyel harcolhat a futamgyőzelmekért és a bajnoki címért, akkor maradni fog" - nyilatkozta Steve Robertson az Autosportnak. A Lotus ellen az szólhat, hogy a költségvetése elmarad a Red Bullétól, a Ferrariétól, a Mercedesétől és a McLarenétől.

A csapat főnöke, Eric Boullier korábban leszögezte, hogy az istálló szintén szívesen folytatná a közös munkát a pilótával, ha nincsenek elfogadhatatlan fizetési igényei. "Szeretném megtartani őt, de csak megfelelő feltételekkel. Ha nem fér bele a költségvetésünkbe a fizetése, akkor nem ragaszkodom hozzá, mert az csak púp lenne a hátunkon, amire nehéz lenne építeni" - mondta.

A Red Bull érdeklődött Räikkönen iránt, de a héten a versenyző menedzsere azt mondta, hogy nem sikerült egyezségre jutniuk. Azóta viszont olyan hírek jelentek meg, hogy a Red Bull a hétvégi Belga Nagydíjon még egy utolsó tárgyalásra hívta Robertsont, és egyelőre kivárnak Sebastian Vettel új csapattársának bejelentésével, vagyis Daniel Ricciardo még nem ünnepelheti az előléptetést.

A Lotus egyébként betegségre hivatkozva törölte Räikkönen interjúit a Belga Nagydíj előtti csütörtökön, a finn nem lesz elérhető a média számára - nem kizárt, hogy ezzel a kifogással csak meg akarják őt kímélni a jövőjét firtató kérdésektől, ami a hétvége egyik slágertémája lesz.

Kimi Räikkönen még nem döntöttForrás: AFP

A Sport Bild ugyanakkor azt írja, Räikkönen ittasan kikotyogta a barátainak egy Helsinkiben rendezett bulin, hogy ismét vörös overallt fog hordani 2014-ben. Ezzel a Ferrarihoz való visszatérésre utalhatott, bár ezzel az információval természetesen érdemes csínján bánni. A Ferrari részéről újabban többször kijelentették, hogy jelenleg nem foglalkoznak a jövő évi felállással. Az RTL mindenesetre úgy tudja, hogy az olasz istálló 11 millió eurós fizetést kínál Räikkönennek, amit egyéb prémiumokkal egészítenének ki, míg a Welt értesülése szerint a csapat Nico Hülkenberggel is tárgyal.

Hülkenberg felbontotta a szerződését a Sauberrel, mert sokáig nem kapott fizetést, de az idei szezont még jelenlegi munkaadójánál versenyzi végig. A német pilóta azt nyilatkozta, hogy ettől függetlenül nem biztos, hogy 2014-ben máshová igazol. "A menedzseremmel együtt mérlegeljük a lehetőségeket, beleértve a Saubert is" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!