Vágólapra másolva!
A csapatfőnök-helyettes méltatta az újonc versenyzőt, többek között a visszajelzéseivel és a vezetői képességeivel is elégedettek. Claire Williamsnek az tetszik benne a legjobban, hogy milyen higgadtan reagál a nehéz helyzetekre.

Valtteri Bottasnak újonc évében még nem sikerült pontot szereznie a Forma-1-ben. A Williams finn versenyzője ugyanakkor úgy vélte, hogy valójában jó munkát végez, csak a kívülállóknak ez nehezen észrevehető a gyenge autó miatt, amellyel sokszor még a Q2-be jutás is megoldhatatlan feladat az időmérőn. Claire Williams, az istálló helyettes csapatfőnöke kijelentette, hogy a vezetőség is elégedett vele.

"Kiváltotta a csapat elismerését a munkájával" - mondta az Autosportnak, "Keményen dolgozik, hogy hozzájáruljon a csapat előrelendítéséhez."

"Káprázatos munkát végzett eddig. A legjobban az érettsége nyűgöz le, és az, hogy - talán a nemzetiségéből fakadóan - mennyire nyugodtan reagál bizonyos szituációkra, holott akár teljesen feldúlt is lehetne."

Valtteri Bottasnak sok nehézséggel kell megküzdenie - a Hungaroringen például elromlott az autója Forrás: AFP

Claire Williams emellett kiemelte, hogy Bottasnak a visszajelzései és a vezetői képességei is kiválók, továbbá példaértékűen teljesíti a kötelezettségeit a marketing és a médiával való kapcsolattartás terén.

Bottas idei fénypontja az volt, amikor a vizes pályán rendezett kanadai időmérőn harmadikként végzett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!