Vágólapra másolva!
Tervbe van véve a nagy múltú csapatnál, hogy egy program keretében felkészítsenek a Forma-1-re egy kiválasztott fiatal versenyzőt.

A Williams előszeretettel szokott lehetőséget adni a tehetségeknek a Forma-1-es debütálásra. Jelenlegi versenyzőpárosuk, a Pastor Maldonado-Valtteri Bottas kettős is ezen pilóták közé tartozik, de korábban többek között Nico Hülkenberg, Nico Rosberg, Juan Pablo Montoya és Jacques Villeneuve is a patinás istállónál vezethetett először a bajnoki sorozatban.

A csapatalapító lánya, a nemrég csapatfőnök-helyettessé előléptetett Claire Williams elmondta, hogy szeretnék folytatni ezt a hagyományt. "A Williamsnél az egyik nagy érték az, hogy szívesen választunk ki új tehetségeket, akiket aztán bevetünk" - nyilatkozta az Autosportnak. "Frank imád új versenyzőket feltérképezni és felfedezni, ezt nagyon izgalmasnak tartja."

Susie Wolff hivatalosan nem harmadik számú versenyző Forrás: Williams

Elmondta, tervbe van véve náluk, hogy kinevezzenek egy harmadik számú pilótát, miután a pozíciót tavaly betöltő Bottas előlépett hivatalos versenyzővé. Susie Wolff ugyan szóba jöhetne, de hiába szokott időnként egyenesfutási teszteken részt venni, az ő besorolása hivatalosan csak fejlesztéseknél közreműködő pilóta, és életkora (30 év) miatt nem valószínű, hogy hosszú távon számolni lehetne vele. Esélyesebbnek tűnik, hogy a jelenleg a DTM-ben szereplő spanyol Daniel Juncadella lehet a befutó, aki Wolffal együtt részt vett a fiatal pilóták júliusi tesztjén.

Claire Williams ugyanakkor elismerte, hogy egy ilyen program sok pénzt igényel. "A jövőben szeretnénk egy rendes felkészítési programot a fiatal pilótáknak, de ehhez pénzre van szükség. Mielőtt belevágnánk egy, a Lotuséhoz vagy a Red Bulléhoz hasonló programba, először azt kell biztosítanunk, hogy az F1-es csapatnak meglegyen a költségvetése" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!