Vágólapra másolva!
Mindkét csapat várakozáson alul teljesít, de egyiknél sem fejezik be a 2013-as modell fejlesztését.

A Forma-1-es csapatoknak idén a szokásosnál korábban kellett megkezdeniük a felkészülést a következő szezonra, ugyanis 2014-ben érkeznek a turbómotorok, ami nem csak a hajtáslánc, hanem az egész autó tervezését érinti. Emiatt a legtöbb istálló már nem is fog komoly fejlesztéseket bevetni - az idén gyengén szereplő Saubernél és Williamsnél azonban nem tervezik, hogy abbahagyják a 2013-as modell fejlesztési munkálatait.

A Sauber idei 7 pontját begyűjtő Nico Hülkenberg azt mondja, ez csapatának segíthet is. "A csapat a nyári szünet után is dolgozni fog az idei autón. Sokan már leállították az idei modell fejlesztését, és a következő évire koncentrálnak, de ez kedvezhet nekünk" - nyilatkozta az Autosportnak.

A Sauber folytatja az idei autó fejlesztését Forrás: AFP

A Sauber három orosz befektető segítségével oldhatja meg a pénzügyi nehézségeit, de új partnereik még nem fizettek nekik. Monisha Kaltenborn csapatfőnök a Weltnek azt mondta, a háttérben csupán bürokratikus akadályok állnak.

A Williams a Magyar Nagydíjon szerezte meg első 2013-as pontját, azonban a nagy múltú istállónál sem akarják teljesen háttérbe szorítani az idei fejlesztéseket a jövő évi felkészülés érdekében. "El kell intéznünk, hogy az erőforrások ügyes elosztásával mindkét projektet működtetni tudjuk" - közölte Claire Williams csapatfőnök-helyettes. "A 2014-es munka a háttérben fog zajlani, és emiatt sem aggódunk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!