Vágólapra másolva!
A venezuelai szerint a Williamsnek mindenképpen jót tehet Pat Symonds érkezése, hiszen gyengébben már úgysem szerepelhetnek. Ennek ellenére nem hibáztatja Mike Coughlant.

Az idei a Williams történelmének egyik leggyengébb szezonja, a nagy múltú istálló csupán az idény tizedik versenyén, a Hungaroringen szerezte meg az első pontját. A csapat venezuelai pilótája, Pastor Maldonado értetlenül áll a sikertelenség előtt, hiszen tavaly 45 pontot sikerült összegyűjtenie, ráadásul Barcelonában futamgyőzelmet is aratott a Williamsszel. Maldonado most abban bízik, hogy a csapat újonnan igazolt mérnöke, Pat Symonds enyhíthet a Williams nehézségein.

Az istálló július közepén jelentette be, hogy az addigi technikai igazgató, Mike Coughlan azonnali hatállyal távozik, a helyére pedig a korábban a Benettont és a Renault-t is világbajnoki címekhez segítő Symonds érkezik. „Szükségünk volt néhány változtatásra” – nyilatkozta Maldonado, amikor Coughlan távozásáról kérdezték. „Nyilvánvaló volt, hogy nem a legjobb módszerekkel dolgoztunk, miközben megpróbáltunk javítani a teljesítményünkön. Minden olyan változást örömmel fogadok, ami jó irányba mozdíthat el minket.”

A Williams mindössze egy pontot szerzett az első tíz futamon Forrás: AFP

A venezuelai elismerte: senki nem tudhatja, hogy Symonds érkezése megoldja-e a problémákat, de a csapat olyan helyzetbe került, hogy muszáj új megoldásokkal próbálkozniuk. „Gyakorlatilag lehetetlen, hogy rosszabban szerepeljünk, mint eddig” – jelentette ki a Totalrace-nek. Hozzátette, a csapatból senki nem tudja, miért romlott ennyit a Williams teljesítménye tavaly óta, „és éppen ez a legnagyobb probléma.” Azzal viszont nem ért egyet, hogy Coughlan munkája vezetett a sikertelenséghez.

„Ez nem egy ember felelőssége. Ötszáz alkalmazott dolgozik nálunk, ebbe magamat is beleszámolom” – mondta. „Valamit nem csináltunk megfelelően, ezért vagyunk eredménytelenek.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!