Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az istálló még ezen a héten véglegesítheti az Infinity Racing nevű befektetőcsoporttal kötött szerződését. Ez megadhatja Kimi Räikkönennek az általa hiányolt stabilitást.

Nőttek a Lotus esélyei arra, hogy a 2014-es idényre megtartsák a Red Bull által is megkörnyékezett Kimi Räikkönent, a következő hetekben ugyanis véglegesíthetik az Infinity Racinggel kötött befektetési szerződésüket.

A Lotus-tulajdonos Genii Capital elnöke, Gérard López június közepén jelentette be, hogy az istálló 35%-át eladják az Infinity Racing nevű, abu-dzabi székhelyű befektetőcsoportnak, melyről később kiderült, hogy Brunei uralkodócsaládjának tagjaiból áll. A Lotus jelentős gazdasági fellendülést vár a megállapodástól, amelyet azonban még nem sikerült véglegesíteniük. Az elmúlt hetekben úgy tűnt, a tárgyalások akár meg is rekedhetnek, de a Hungaroringen – ahova a befektetőcsoport több tagja is elutazott - ismét felgyorsultak a megbeszélések.

„Úgy gondolom, a hétvégéig sikerül mindent tisztáznunk” – nyilatkozta a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier az Autosportnak. „A megállapodásnak köszönhetően optimistán várhatjuk a jövőt.”

Räikkönen még mindig nem döntött a jövőjéről Forrás: AFP

A csapat 35%-ának eladása pénzügyi stabilitást biztosítana az évek óta viszonylag alacsony költségvetéssel dolgozó Lotusnak, ami Räikkönent is meggyőzheti arról, hogy érdemes továbbra is náluk versenyeznie. A finn eddig sem zárkózott el attól, hogy a Red Bull helyett a a Lotust választja 2014-re, de nem rejtette véka alá, hogy nagyobb gazdasági stabilitást vár el a csapattól.

A Hungaroringen például bevallotta, hogy gyakran késve kapja meg a fizetését, és már többször utalt arra, hogy a Lotus a kisebb költségvetése miatt lemaradhat a fejlesztési versenyben. Boullier elismerte, hogy az Infinity Racingtől kapott pénz segíthet Räikkönen megtartásában, de szerinte „nem ez a fő szempont.”

„Ez a szerződés lehetőséget teremt arra, hogy a megfelelő forrásokat áldozzuk a csapat stabilitásának, méretének és erejének a növelésére” – nyilatkozta Boullier, aki szerint a befektetési ügylet „hosszú évekre” fellendítheti a csapatot. Szerinte a Lotus elmúlt két évben látott sikerei további támogatók érkezéséhez is vezethetnek. „Mindent megteszünk azért, hogy jobbá tegyük az istállót, és most, hogy ez sikerült, még több szponzort és befektetőt vonzunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!