Vágólapra másolva!
Eric Boullier szerint minden versenyen lehet esélyük arra, hogy felálljanak a dobogóra. A Red Bullt is próbálják legyőzni, ez Spában és Monzában sem tűnik lehetetlen feladatnak.

Kimi Räikkönen az idénynyitó Ausztrál Nagydíj óta nem tudott újabb futamot nyerni, a világbajnokságban mégis ő áll a második helyen Sebastian Vettel mögött. Bár 38 pontos hátránya tetemesnek mondható, a Lotus csapatfőnökének, Eric Boullier-nek reményt ad, hogy Räikkönen a Hungaroringen is Vettel előtt végzett.

A finn a Magyar Nagydíjon – idén már ötödször - a második helyen ért célba, de akár a győzelemért is harcolhatott volna, ha a gyengébb időmérős szereplése után nem a 6. helyről kell megkezdenie a versenyt. Boullier szerint a Lotus a hátralévő kilenc versenyen is hasonló teljesítményre lehet képes.

Boullier szerint még sokszor látjuk Räikkönent a dobogón Forrás: Renault

„A legfontosabb, hogy a tempónk jó legyen. Lesz néhány pálya, ahol kicsit küszködni fogunk, de biztos vagyok benne, hogy többé-kevésbé egyenletesen teljesítünk majd, és minden hétvégén a dobogóért harcolhatunk” – idézi a franciát az ESPNF1.com. „Ez a konstruktőri bajnokságban is jót tenne nekünk, és ha Kiminek a jövőben is megadjuk ezt a lökést, akkor talán minden hétvégén a Red Bull előtt végezhetünk. Oké, lehet, hogy csak álmodok, de Magyarországon is képesek voltunk erre.”

Boullier szerint Räikkönen a nyári szünet után következő két futamon meg is kezdheti a felzárkózást. „Spában valószínűleg jók leszünk” – vélekedett. „Monza mindig különleges, mert ott egy speciális, alacsony leszorítóerős csomagra van szükség. Ez bizonyos szempontból segíthet abban, hogy jó versenyünk legyen, mert minél kisebb a leszorítóerő, annál nagyobb terhelést kapnak a gumik. Ez pedig kedvez az autónknak.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!