Vágólapra másolva!
Boullier szerint Grosjeannak a győzelemre is lett volna esélye a Hungaroringen, ha nem ragad be Vettel mögé a futam elején. A módosított stratégiája sem vált be.

Romain Grosjean remek formában versenyzett a Hungaroringen: a 3. rajthely megszerzése után a futamon is nagyszerű tempót diktált, és egy ideig úgy tűnt, akár a győzelemre is lehetett volna esélye. Végül mégis csak a 6. helyen tudott célba érni, mivel Felipe Massát a sportfelügyelők szerint szabálytalanul előzte meg a 4-es kanyarban. A manőverért bokszutcán áthajtásos büntetést kapott, és elvesztette az esélyét arra, hogy felállhasson a dobogóra.

Noha a büntetést szinte mindenki – még a megelőzött Massa is – túlzásnak tartotta, a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier mégsem emiatt bosszankodott leginkább a futam után. Szerinte Grosjean esélyei már a futam elején elszálltak, amikor hosszú körökre beragadt Sebastian Vettel mögé. A francia a rádión is közölte a csapatával, hogy sokkal gyorsabb is lehetne, de a németet nem tudta megelőzni.

Grosjean egész hétvégén remek formában vezetett Forrás: AFP

„Jobb eredményt is elérhettünk volna, de őszintén szólva nem számítottunk rá, hogy a verseny elején beragadunk Vettel mögé” – mondta Boullier az Autosportnak. „Ezek után elszálltak Romain győzelmi esélyei.”

A Lotus a futam közben változtatott Grosjean taktikáján, a második etapját lerövidítették, hogy Vettel elé tudjanak kerülni. Ez sem vált be, ráadásul a kiállása után Grosjeant még a Vettel előtt haladó Jenson Button is lassította. „Tudtuk, hogy ezekkel a gumikkal rugalmasan változtathatunk az etapok hosszán” – magyarázta Boullier. „De sajnos a kerékcserénk tovább tartott, mint gondoltuk, és Button mögé is beragadtunk.”

A csapatfőnök továbbra is kitart amellett, hogy Grosjean „szép manővere” Massa ellen nem érdemelt volna áthajtásos büntetést, de tiszteletben tartja a sportfelügyelők döntését. „A szabály az szabály” – ismerte el.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!