Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szignója az idei verseny előtt két órával rákerült a dokumentumra a Red Bull motorhome-jának felső szintjén. A jövőre visszatérő Osztrák Nagydíj sem veszélyezteti a mogyoródi futamot.

Bernie Ecclestone és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az idei verseny előtt két órával, a Red Bull motorhome-jának legfelső emeletén aláírta a Magyar Nagydíj 2021-ig érvényes szerződését, további öt évvel meghosszabbítva az előző, 2016-ig szóló rendezési periódust.

Bár korábban felmerült, hogy a Hungaroring legutóbb 2003-ban módosított vonalvezetését az előzés megkönnyítése érdekében át kell szabni, Ecclestone az Origo F1Hírek kérdésére azt mondta, a már kilátásba helyezett újraaszfaltozás mellett más feltétele nem volt a hosszabbításnak. " Szerintem most már minden részlet tisztázott" - jelentette ki, megjegyezve, hogy a mogyoródi verseny "mindig biztonságban volt. Mi kézfogással kötjük az üzleteket."

Ecclestone hosszabbított a Hungaroringgel Forrás: MTI/EPA/Peter Steffen

Ecclestone hangsúlyozta azt is, hogy a Hungaroring nem forog veszélyben a Forma-1-be jövőre visszatérő Osztrák Nagydíj miatt. "Ne aggódjanak emiatt, ezzel nem lesz semmi gond" - mondta, bár arra nem volt hajlandó felelni, hogy melyik pálya fog kipottyanni a körforgásból. A kérdésünkre, hogy a pletykák szerint megint elakadt New Jersey-i projekt sínen van-e, kitérő választ adott: "Ha összejön, az jó lesz."

Az 1986-ban épült Hungaroringet viszont méltatta. "Ez egy fantasztikus pálya, nagyon karakteres, ami néhány új pályára nem igaz" - vélte. "Azok kicsit unalmasak, de idővel karakteressé válnak."

Gerstl Péter, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke az Origo F1Híreknek azt mondta, semmilyen különleges akadályt nem kellett elhárítani a szerződés meghosszabbításához. "Nem, mert Bernie szereti Magyarországot, szívesen jön ide" - mondta. "Magyarország jó hely a Forma-1-nek, a kooperáció az állam és az F1 között első osztályú, és természetesen én is mindent megpróbáltam, hogy a verseny itt maradhasson."

Hozzátette, hogy a 2014-es Magyar Nagydíjat már mindenképpen az újraaszfaltozott Hungaroringen rendezik meg. A burkolat cseréjét "vagy késő ősszel, vagy egész korán tavasszal kezdjük meg, ahogy az idő megengedni" - tette hozzá.

Az egymáshoz közeli időpontban megrendezésre kerülő spielbergi és mogyoródi futamok között valamilyen együttműködés is lehet. "Gondolkodunk egy kooperáción" - erősítette meg Gerstl. "Ebben a pillanatban a Red Bull főnöke, Dietrich Mateschitz úr öthetes szabadságát tölti egy szigeten, ahol nem lehet elérni. Megígérte, hogy ha szeptemberben visszatér, én leszek az első, akit felhív."