Vágólapra másolva!
A venezuelai arra koncentrál, hogy segítsen a Williams problémáinak megoldásában. Bízik Pat Symonds szakértelmében.

Mivel könnyen lehet, hogy Kimi Räikkönen a 2014-es idényre átszerződik a Red Bullhoz, a Lotus már a finn lehetséges utódját keresi. Az elmúlt hetekben felröppentek olyan híresztelések, melyek szerint az istálló első számú jelöltje a jelenleg a Williamsnél versenyző Pastor Maldonado. A venezuelai számára valóban csábító lehetne a Lotus ajánlata, hiszen a Williamsnél idén nincs sok sikerélménye: a tavalyinál sokkal gyengébb autójával még pontot sem tudott szerezni.

Maldonado azonban a Speed Weeknek elmondta, nem foglalkoztatják a 2014-es idénnyel kapcsolatos spekulációk. „Nagyobb gondom is van annál, mint hogy a következő éven gondolkozzak” – nyilatkozta a tavalyi Spanyol Nagydíj győztese. „Most csak az számít, hogy újra versenyképesek legyünk.”

Maldonado nem akarja elhagyni a Williamst Forrás: Williams

A venezuelai ezután egyértelműen kijelentette, hogy nem szándékozik csapatot váltani. Bízik benne, hogy a Williamsnél augusztus közepén munkába álló neves mérnök, Pat Symonds segítségével sokat fejlődhetnek. „Ennél a csapatnál fogom folytatni” – szögezte le. „Különösen az olyan csodálatos hírek hallatán, mint Pat Symonds érkezése. Az eredményei magukért beszélnek – meglátják, a Williams hamarosan visszatér.”

Maldonado átigazolását az őt támogató venezuelai olajvállalat, a PDVSA is megakadályozhatja. A cégnek ugyanis állítólag nem közvetlenül vele, hanem a Williamsszel van szerződése, ráadásul a Lotus egyik legnagyobb szponzora a Total - a két olajvállalat logója pedig nem férne meg egymás mellett.

A venezuelai egyébként a héten zajló silverstone-i teszt második napján vezethette a Williamst, azonban arra panaszkodott, hogy a Pirelli túlságosan megkötötte a csapatok kezét. Az abroncsokat tesztelő versenyzők egy előre meghatározott programot követnek, és az egyes gumikeverékek kipróbálása közben még a beállításokon sem változtathatnak.

„Semmit nem változtathattunk az autónkon. Semmit” – mondta. „Vajon az új gumikkal visszatérhetek a régi vezetési stílusomhoz? Remélem, hogy így lesz, de nem tudhatom biztosan. Őszintén szólva, nekünk a gumiknál nagyobb problémáink is vannak az autónkkal.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!