Vágólapra másolva!
A Forma-1 tulajdonosa figyelemmel követi a vesztegetési üggyel kapcsolatos fejleményeket. Ecclestone-t nem rázta meg különösebben, hogy hivatalosan is vádat emeltek ellene.

A müncheni ügyészség hivatalosan is vádat emelt Bernie Ecclestone ellen, aki a gyanú szerint 2005-ben 50 millió dolláros kenőpénzt adott a Gerhard Gribkowskynak, a Bayern LB akkori kockázatelemzőjének, hogy a Forma-1 tervezett eladása előtt a valóságosnál alacsonyabbra becsülje a sorozat értékét. A hírre reagálva a sportág jelenlegi tulajdonosa, a CVC Capital Partners szűkszavú közleményt adott ki, amelyben azt írták, "az igazgatótanács folyamatosan figyelemmel fogja követni az ügy fejleményeit."

Ecclestone maga is elismeri, hogy ha elítélik, minden bizonnyal mennie kell a Forma-1 éléről. A Formula Money-nak ugyanakkor a CVC képviselője célzott rá, hogy egyelőre kiállnak mellette. "Az elmúlt három évben bármikor megkérhettük volna Bernie-t, hogy távozzon, de nem tettük meg, mert támogatjuk" - mondta.

Ecclestone-t nem rázta meg túlzottan a vádemelés Forrás: Lotus

Többen úgy vélik, és most az Österreich című lap is ezt írta, hogy Ecclestone pozíciója már magától a vádemeléstől is meginoghat, mivel a sportban érdekelt cégek nem szívesen vállalnának közösséget vele. Ő azonban nem érti, miért kellene önként leköszönnie.

"Azt fogom csinálni, amit eddig is: tovább dolgozom, és elvégzem a feladataimat" - jelentette ki a Bildnek. "Emiatt nem fogok változtatni semmin." Ecclestone hozzátette, hogy "nem igazán" rázta meg a vádemelés, és szükség esetén hajlandó megjelenni a tárgyaláson. "Ha szükség lesz rá, persze, miért ne?" - kérdezte.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!