Vágólapra másolva!
Gérard Lopez, a csapat elnöke megerősítette, igazak azok a hírek, melyek szerint sok érdeklődő jelentkezett náluk Räikkönen és/vagy Grosjean esetleges pótlására.

Lehet, hogy a Lotus 2014-ben is a Kimi Räikkönen-Romain Grosjean versenyzőpárossal vág neki a szezonnak, de az is előfordulhat, hogy egyik pilóta sem marad a csapatnál. Räikkönen dönthet a saját sorsáról, míg Grosjean-ét valószínűleg a főnökei fogják meghatározni.

Mivel a finn jó eséllyel kerülhet Mark Webber megüresedő helyére a Red Bullnál, a francia pedig bármikor eláshatja magát, ha újabb balesetekbe keveredik, többen is elkezdtek érdeklődni a Lotus pilótaülése(i) iránt - eddig főleg a Sauberben csalódó Nico Hülkenberg, a venezuelai olajcég támogatását élvező Pastor Maldonado, valamint a jelenleg a Ferrari sportautóit vezető Kamui Kobajasi neve merült fel jelöltként. A Lotus elnöke neveket nem említett, de elismerte, hogy érdeklődőkből valóban nincs hiány.

"Sok versenyző és menedzser puhatolózik nálunk, de pont annyira próbálják Romain helyét megkaparintani, mint Kimiét, ha esetleg elmenne. Nekünk azonban nem kell sietnünk a döntéssel" - nyilatkozta Gérard López az Autosportnak. "Az a fontos, hogy jó versenyzőnk legyen. Az sem érdekel, hogy bajnok-e, vagy sem. Kiminek több bajnoki címe is lehetne, ugyanakkor azt az egyet is elveszthette volna, amelyet az utolsó pillanatban nyert meg (2007-ben). Ezzel nem törődöm, mivel az a lényeg, hogy ő kiváló pilóta."

"Nem igazolnék le egy 10,11 vagy 12 bajnoki címmel rendelkező versenyzőt sem, ha nem elég jó."

Kimi Räikkönen és Romain Grosjean helye sem biztos 2014-re Forrás: AFP

A Lotus csapatfőnöke korábban azt mondta, arra számítanak, hogy Räikkönen nagyjából egy hónapon belül meghozza a döntését arról, hogy melyik csapatnál akarja folytatni a pályafutását. Grosjean helyzete az időnként érthetetlen hibák miatt szokott meginogni. Monacóban például összesen négy alkalommal is ütközött a palánkkal vagy egy másik autóval.

López erről azt mondta, "Romain-nek úgy kell tovább dolgoznia, ahogy eddig", utalva a legutóbbi futamon nyújtott teljesítményére, ahol harmadik lett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!