Vágólapra másolva!
Szerinte a finn komoly fejtörést okozna Vettelnek. A Ferrari csak később dönt arról, hogy 2014-re lecseréli-e Massát.

Amióta Mark Webber a Brit Nagydíj előtt bejelentette, hogy 2013 végén hátat fordít a Forma-1-nek, sokan már szinte tényként kezelik, hogy a Red Bull Kimi Räikkönent igazolja le Sebastian Vettel mellé. A finn lotusos szerződése az idény végén lejár, de állítása szerint még nem döntötte el, hogy marad-e jelenlegi csapatánál, vagy elfogadja az iránta nyíltan érdeklődő osztrákok ajánlatát.

Lewis Hamilton mindenesetre örülne neki, ha riválisa csapatot váltana. „Nagyszerű lenne Kimit egy Red Bullban látni” – nyilatkozta a Sunnak. „Biztosan megnehezítené Seb dolgát.”

„Kimi hihetetlen versenyző, ezt mindenki tudja. Érdekes lenne látni, mire lenne képes egy még jobb autóval” - tette hozzá Hamilton, aki a bajnoki tabellán 17 pontos lemaradással követi a 3. helyen álló finnt.

Räikkönent egyre többen szeretnék a Red Bullnál látni Forrás: AFP

A Red Bull és a Lotus mellett egyelőre egy harmadik élcsapat, a Ferrari 2014-es felállása is bizonytalan. Bár Fernando Alonsót 2016 végéig szerződés köti az istállóhoz, Felipe Massával csak az idei szezon végéig állapodtak meg, a brazil formája ráadásul idén is erősen ingadozik. Bár lényegesen jobban kezdte az idényt, mint egy évvel ezelőtt, az utóbbi időben sokat hibázott, és a lemaradása már a csapattársához képest is 66 pont.

A Ferrarinak vélhetően lenne lehetősége arra, hogy lecserélje a 2006 óta náluk versenyző brazilt: Nico Hülkenberg például a hírek szerint menekülne a nehéz helyzetben lévő Saubertől, bár az ő nevét újabban a Lotusszal hozzák összefüggésbe. Nemrég a Force Indiánál szereplő Paul di Resta is kijelentette, hogy nem utasítaná vissza a Ferrari megkeresését. Az olaszok elnöke, Luca di Montezemolo azonban kijelentette, csak később döntenek Massa sorsáról.

„Majd később beszélünk a jövőről, nem kell sietnünk” – nyilatkozta Montezemolo, aki hisz a brazil feltámadásában. „Remélem, hamarosan képes lesz olyan eredményekre, amelyek méltóak a tehetségéhez. A legutóbbi két versenyen például nagyszerűen sikerültek a rajtjai.”

Az elnök hozzátette, Massa továbbra is teljes mértékben számíthat a csapat támogatására. A Ferrari egyébként tavaly későn, csak októberben jelentette be, hogy további egy évre lehetőséget biztosítanak a brazilnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!