Vágólapra másolva!
A csapat biztos benne, hogy még harcban állnak a bajnoki címért, és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is bízik bennük, de kijelentette, hogy az eddiginél is nagyobb koncentrációt vár el.

Sebastian Vettel a Nürburgringen aratott győzelmével tovább növelte az előnyét a bajnokságban, ismét több mint egy győzelemnyire, 34 pontra lépett el a ferraris Fernando Alonsótól.

A szezon feléhez közeledve azonban sem a Red Bullnál, sem a Ferrarinál nem érzik azt, hogy eldőlni látszana a küzdelem. Christian Horner kijelentette, hogy "nagyon sok van hátra a bajnokságból, és még bármi megtörténhet." A Red Bull csapatfőnöke úgy számol, hogy továbbra is négy csapat harcol az elsőségért. "Még mindig négyszereplős a küzdelem, senki sem lehet leírni."

A Ferrarit irányító Stefano Domenicali közölte, hogy a maranellóiak sem adják fel. "Azt hiszik, hogy egy olyan csapat, mint a miénk, befejezettnek tekintené a bajnokságot a szezon felénél? Ez egyáltalán nincs így" - idézte őt az Autosport. "Még megnyerhetjük, ez egész biztos. Száz százalékig."

"Ahogy az előző versenyeken is láthattuk, a helyzet gyorsan változhat. Még kilenc futam van hátra (valójában tíz - a szerk.), és még bármi lehetséges."

Nem adja fel a harcot a Ferrari Forrás: Ferrari

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a támogatásáról biztosította a csapatot, de még hatékonyabb munkát követel az alkalmazottaktól, mint eddig.

"Nagyobb elszántságot és koncentrációt kérek mindenkitől, minden részletben. Óriási a hitem a csapatban, és határozott válaszlépésekre számítok mindenkitől, mivel csak nagy akarattal és sok munkával érhetjük el az általunk kívánt eredményeket. Összefoglalva: kevesebb beszéd és több eredmény kell" - jelentette ki.

Domenicali a legfontosabb feladatnak azt tartja, hogy megértsék az acélpalástos gumikat váltó kevlárpalástos abroncsok viselkedését, valamint azt, hogy ez hogyan befolyásolja az autók teljesítményét. A csapat másik versenyzője, Felipe Massa nehéz periódusban van - az előző versenyeken több baleset és balszerencse sújtotta -, de az istálló őt is segíti.

"Mindig mondtam, hogy nagyon bízunk Felipében" - nyilatkozta a csapatfőnök. "Tudom, hogy most kritikus és nagyon nehéz pillanatokat él át, de ő a legcsalódottabb. Csupán annyit kell tennünk, hogy mögötte állunk, és keményen dolgozunk vele, mert szükségünk van rá a konstruktőri bajnokságban vívott harcban."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!