Vágólapra másolva!
A finn egy dobogós helyezéssel vágna vissza a csalódást keltő silverstone-i hétvége után, de tudja, hogy a Lotusnak nem kedvez a Németországban gyakori hűvösebb időjárás.

Kimi Räikkönen rendkívül csalódottan hagyta el a silverstone-i pályát, a Lotus taktikai hibája miatt ugyanis egy biztosnak tűnő dobogós helyezésről kellett lemondania. Bár vasárnap még mérges volt a csapatára, amiért a verseny végén nem hívták ki új abroncsokért a Safety Car mögül, most előre tekint, és a hétvégi Német Nagydíjon szeretne javítani a helyzetén.

A finn nem titkolja, hogy a Nürburgringen az első három hely valamelyikén szeretne végezni, de hozzátette: előre soha nem szeret ígérgetni. „Egy dobogós helyezés pozitív eredmény lenne – azt jelentené, hogy jó irányba haladunk. Erről Silverstone-ban lemaradtunk, ezért jó lenne, ha ismét az élmezőnyben tudnánk végezni” – mondta a Lotus honlapjának finn, aki végül az 5. helyig csúszott vissza a Brit Nagydíjon.

Räikkönen Németországban ismét dobogóra állna Forrás: AFP

Räikkönen lemaradása jelenleg 34 pont a tabellát vezető Sebastian Vettelhez képest, és a második helyen álló Fernando Alonsótól is egyre jobban lemarad. Ezért fontosnak tartja, hogy az idény hátralévő részében maximálisan kihasználja a lehetőségeit. „Még mindig sok van hátra a szezonból, de bajnokságot vezető riválisaink előttünk járnak. Reálisan nézve csak annyit tehetek, hogy minden versenyen a legjobb formámat hozom.”

A 2007-es világbajnok elárulta, kedveli a Nürburgringet, és valószínűleg az autójának is kedvezni fog a pálya. Az időjárástól azonban tart egy kicsit, bár a hétvége legnagyobb részére meleg, napos időt jósolnak. „Ezen a pályán az a legfontosabb, hogy a kanyarok kijáratánál jó legyen a tapadásunk, és fékezéskor is stabil maradjon az autónk. Mi mindkét területen elég erősek vagyunk” – magyarázta. „A hűvösebb időjárással már voltak problémáink, és sajnos a Nürburgringen általában nincs túl meleg. Meglátjuk, milyen körülmények várnak ránk, és alkalmazkodunk hozzá.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!