Vágólapra másolva!
Charlie Whiting elismerte, megfordult a fejében, hogy a sorozatos defektek miatt piros zászlóval megszakítsa a Brit Nagydíjat.

Charlie Whiting versenyigazgató a Brit Nagydíj 16. körében a sorozatos defektek láttán úgy döntött, hogy pályára küldi a Safety Cart, hogy meg lehessen tisztítani az aszfaltot a gumitörmelékektől, továbbá a csapatok is nyugodtabb körülmények között beszélhessenek a pilótákkal a váratlanul kialakult helyzetről.

Whiting elmondta, nem sokon múlt, hogy ne a verseny megszakítása mellett döntsön, miután egymás után adták meg az autókon a gumik. "Közel jártam a piros zászlós megszakításhoz, ez is megfordult a fejemben" - idézte őt az Autosport. A futam elején sorban Lewis Hamilton, Felipe Massa és Jean-Eric Vergne szenvedett defektet, a végén Sergio Pérez, ráadásul több másik pilóta abroncsa is megsérült - köztük Nico Rosbergé, Fernando Alonsóé és Sebastian Vettelé.

Egyre nagyobb a gond a gumikkal Forrás: Farkas Péter (Origo)



A Pirelli egyelőre csak találgatja, hogy mi okozhatta a defekteket, pontos válasszal valószínűleg majd a részletes elemzések után tudnak szolgálni. Leginkább a kerékvetők éles részeire gyanakodnak, és Paul Hembery sportigazgató egyúttal kizárta azt a lehetőséget, hogy a Brit Nagydíjtól alkalmazott új gumirögzítési eljárás áll a bajnok hátterében. "Talán a pálya bizonyos tulajdonságai a legújabb, 2013-as abroncsainkra különlegesen hatottak" - mondta Hembery.

A Pirellinek a sportszakmai munkacsoport szerdai ülésén beszámolót kell tartania a helyzetről az FIA előtt is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!