Vágólapra másolva!
Matt Morris eddig a Sauber főtervezője volt, hamarosan azonban már a McLarent fogja erősíteni a mérnökök igazgatójaként. Nagy tapasztalata van a hajtásláncok tervezésében.

A Sauber a Brit Nagydíj előtti csütörtökön jelentette be, hogy Matt Morris távozik a csapattól, és július 1-től Eric Gandelin váltja őt a főtervezői poszton. Pénteken kiderült, hogy hol folytatja pályafutását a 39 éves szakember: a McLarenhez igazol, ahol a mérnökök igazgatójaként fog tevékenykedni, felettese Tim Goss technikai igazgató lesz. Hogy pontosan mikor állhat munkába, még nincs eldöntve, ugyanis a Forma-1-es gyakorlatnak megfelelően néhány hónapig úgynevezett "kertészkedési szabadságra" kell mennie, hogy ne vihessen át friss információkat régi csapatától az újhoz.

Matt Morris a 2013-as Sauber bemutatásán Forrás: Sauber


Morris korábban a Cosworth és a Williams alkalmazásában dolgozott, utóbbinál nyolc évet töltött, mielőtt 2011 tavaszán a Sauberhez került. Korábban a hajtáslánc fejlesztését irányította a Williamsnél, és az ezen a téren szerzett tapasztalatai hasznosak lehetnek a McLaren és a Honda számára az új turbómotorok fejlesztésénél.

A McLaren nemrég elvesztette Paddy Lowe-ot a szakembergárdájából, Morris érkezése azonban részben feledtetheti a hiányát. A csapat egyik szóvivője azt mondta, Morris leigazolása "az első lépése egy folyamatban lévő programnak, amivel erősítik a mérnöki gárdát, hogy felkészüljenek a Honda 2015-ös érkezésére." A McLaren és a Honda közösen fogja fejleszteni az új turbómotorokat.

A wokingi istálló a várakozásokat mélyen alulmúlva szerepel idén, de határozottan állítják, hogy erre nem fognak kirúgásokkal regálni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!