Vágólapra másolva!
A finn elismerte, hogy több opciója is van 2014-re, ezért nehéz meghoznia a döntést. A Lotus „tökéletes” környezetet biztosított a visszatéréséhez.

Miután Mark Webber csütörtökön bejelentette, hogy 2013 végén búcsút int a Forma-1-nek, sokan szinte biztosra veszik, hogy jövőre Kimi Räikkönen lesz Sebastian Vettel csapattársa a Red Bullnál. A finn neve már eddig is szerepelt az osztrákok listáján, ugyanakkor a Lotus is mindent megtesz azért, hogy megtartsa őt. Silverstone-ban Räikkönen elismerte, egyelőre nem tudja eldönteni, hol folytassa a pályafutását.

„Akármi lesz a döntésem, biztos, hogy nehezen fogom meghozni – ez soha nem könnyű” – nyilatkozta. „Nem ez az első alkalom, hogy különböző lehetőségek között kell döntenem. Azt az opciót fogom választani, amely az adott pillanatban a legjobbnak tűnik.”

Räikkönen továbbra is nagyszerűen érzi magát a Lotusnál Forrás: Lotus

A finn megerősítette, hogy továbbra sincs szerződése a 2014-es idényre, de ígérete szerint nem fogja sokáig titokban tartani, ha megegyezett valamelyik csapattal. „Semmiről nem tudom tájékoztatni az embereket, amíg papíron nem intéztünk el mindent. Akkor viszont azonnal el fogom árulni a döntésemet – így legalább nem kell majd folyamatosan ugyanezeket a kérdéseket feltenniük nekem.”

Räikkönen egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a Lotusnál maradjon, hiszen „tökéletesnek” írta le a csapatnál uralkodó hangulatot. „Nélkülük nem tértem volna vissza az F1-be” – árulta el. „Ők is jól jöttek ki a helyzetből, tehát nincs okom panaszra.”

„Bizonyos területeken nyilvánvalóan még javulniuk kell, de eddig nagyon jól éreztem magam az istállónál. Ezért akárhogyan döntök, nagyon nehéz lesz” - magyarázta a 2007-es világbajnok, aki a döntésénél azt is figyelembe fogja venni, hogy a Lotusnál nagyobb szabadságot biztosítanak számára, mint sok más istállónál.

„Ez az egyik legfontosabb szempont” – ismerte el. „Természetesen fontos, hogy jó autóm legyen, de sok kis tényező van, amelyet magunknak kell kiharcolnunk. Már elég régóta űzöm ezt az ipart, ezért tudom, mit akarok – ezek a szempontok akár a döntésemet is befolyásolhatják.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!