Vágólapra másolva!
A venezuelait nem zavarja az újonc csapattársa remeklése, sőt szerinte a Williams túlságosan is az ő tapasztalatára támaszkodik. Még évekig maradna a csapatnál.

A Williams idén sokkal gyengébben teljesít, mint a futamgyőzelmet is hozó tavalyi szezonban: hét futam után még egyik versenyzőjük sem tudott pontot szerezni. A legutóbbi nagydíjon, Kanadában viszont az újonc Valtteri Bottas egy szenzációs eredménnyel hívta fel magára a figyelmet az időmérőn, a vizes pályán a 3. rajthelyet szerezte meg. A finn a korábbi futamokon is fel tudta venni a versenyt csapattársával, Pastor Maldonadóval, aki ennek ellenére nem érzi veszélyben a csapaton belüli pozícióját.

„A körülmények kedveztek Valtterinek Kanadában” – idézi a venezuelait a brazil Globo Esporte. „Ez még nem jelenti azt, hogy gyorsabb nálam. Elég nehéz vezetni az autónkat, de nekem semmit nem kell bizonyítanom.”

Maldonado úgy érzi, ő van jobb helyzetben a Williamsnél Forrás: Williams

Maldonado utalt arra, hogy az istállón belül ő végzi a hasznosabb munkát, hiszen a tapasztalatának köszönhetően nagyrészt az ő visszajelzéseire támaszkodnak. „Az autónk összes technikai tesztje az én felelősségem, mert többet tudok a csapatról, és nagyobb a tapasztalatom” – magyarázta.

Noha Maldonado nevét a Lotusszal is összefüggésbe hozták – egyesek szerint ő lehetne Kimi Räikkönen utódja, ha a finn a Red Bullhoz igazol -, a tavalyi Spanyol Nagydíj győztese szívesen maradna még a Williamsnél. „Még nincs itt az ideje, hogy 2014-re tervezzek” – válaszolta a jövőjét firtató kérdésekre.

„Őszintén remélem, hogy néhány évet még a Williamsnél tölthetek. Ettől a csapattól kaptam meg a lehetőséget, hogy bekerüljek a Forma-1-be, ráadásul az első – és eddigi egyetlen – győzelmemet is velük arattam” – nyilatkozta. „Hiszek benne, hogy nyerhetek még versenyeket ezzel az istállóval.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!