Vágólapra másolva!
A Lotusszal és a Caterhammel már "majdnem" megkötötték az új szerződést. Éppen négy partnercsapatot tartanak ideálisnak.

A motorgyártók közül jelenleg a Renault szállít a legtöbb csapatnak erőforrásokat: a Red Bull, a Lotus, a Williams és a Caterham tartozik a partnerei közé. Bár a Williams május végén bejelentette, hogy 2014-től átpártol a Mercedeshez, a Renault jó úton halad afelé, hogy jövőre is négy istállót lásson el motorral.

Az már korábban kiderült, hogy a Toro Rosso lecseréli a jelenlegi Ferrari motorjait, és a turbókorszakot – a Red Bullhoz hasonlóan – a Renault-val kezdi meg, a francia vállalat F1-es részlegének elnöke, Jean-Michel Jalinier pedig elárulta, hogy további két istállóval is közel járnak a hosszabbításhoz.

A Renault szerint négy partnercsapat "ideális" Forrás: Renault Sport

„Nagyon valószínű, hogy négy partnercsapatunk lesz” – nyilatkozta a Reutersnek, Jalinier, aki „ideálisnak” tartja ezt a számot. „Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Lotusszal és a Caterhammel. Már majdnem megegyeztünk, ezért nagyon nagy a valószínűsége, hogy 2014-ben is négy csapatunk lesz.

Korábban úgy hírlett, a Lotus a Renault turbók túl magas ára miatt átpártolhat a Ferrarihoz.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!