Vágólapra másolva!
Az újonc úgy érzi, jól teljesít idén, de a Williams lassúsága miatt ezt eddig nem tudta megmutatni. Egyelőre nem aggódik a jövője miatt. 

A 2013-ban debütáló versenyzők közül talán Valtteri Bottas bemutatkozását várták a legnagyobb érdeklődéssel, komoly sikereket jósoltak neki a Forma-1-ben. A 23 éves finn újoncnak azonban a vártnál nehezebb körülmények között kell helyt állnia: a Williams autója sokkal gyengébb, mint tavaly ilyenkor, így sem ő, sem Pastor Maldonado nem tudott még pontot szerezni vele.

„Senki nem hitte volna, hogy egyetlen pontot sem szerzünk, hiszen mindenki abban reménykedett, hogy előrelépünk a tavalyi eredményeinkhez képest” – idézi Bottast az Autosport. A Williams tavaly 44 pontot szerzett az első hat futamon, Maldonado még futamgyőzelmet is aratott Barcelonában.

Bottas attól tart, hogy a gyenge autója miatt sokan nem veszik észre, hogy valójában milyen teljesítményt nyújt a nagydíjakon. Pedig a legutóbbi három időmérőn gyorsabb volt csapattársánál, és a versenyeken is hasonló tempót autóznak. „Kívülről nagyon nehéz észrevenni, hogy mit művelek az autóban, pedig talán jó dolgokat is csinálok” – mondta. „Ezt kell elfogadnom. Annyit tehetek, hogy mindig a legjobbat hozom ki magamból.”

„A csapattól pozitív visszajelzéseket kapok, és folyamatosan tanulok. Ami a tempómat illeti, nem maradok el Pastortól, nagyon közel vagyunk egymáshoz” – magyarázta, majd hozzátette: egyelőre nem aggódik a jövője miatt, mindig csak a következő futamra koncentrál. Az eddigi teljesítményével egyébként „többé-kevésbé” elégedett.

„Utólag persze mindig rájön az ember, hogy valamit jobban csinálhatott volna” – mondta. „Nincs túl könnyű dolgom az első idényemben, az autóm elég trükkösen viselkedik. Megpróbálunk javulni, és ez óriási kihívást jelent számomra – de én szeretem a kihívásokat.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!