Vágólapra másolva!
Sam Michael szerint a csapat Monacóban bizonyította, hogy sikerült javulniuk, bár az eredményekkel nem elégedett.

Az idényt önmagához képest gyengén kezdő McLaren egyre inkább magára talál, már minden versenynek a kettős pontszerzés reális esélyével vágnak neki. Ez sikerülhetett volna a legutóbbi futamon, Monacóban is, ahol Jenson Button a 6. helyen ért célba, Sergio Pérez pedig a brit elől esett ki egy félresikerült előzési kísérlet után.

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael szerint Monacóban jobb eredményeket is elérhettek volna, de a teljesítményük mindenképpen bizakodásra ad okot. "Legalább kezdenek működésbe lendülni az elemek, minden a jó irányba halad" - nyilatkozta a Speed.com-nak a Kanadai Nagydíj előtt. "Most az a legfontosabb, hogy folyamatosan javuljunk, és ezt meg is tettük. Montreal persze teljesen más pálya lesz, ott sokkal könnyebb előzni.”

A McLaren a gyenge idénykezdet után végre jó úton halad Forrás: McLaren

Michael szerint Buttonnak reális esetben Adrian Sutil előtt, az 5. helyen kellett volna célba érnie Monacóban, mert az utcai pályán a McLaren volt a harmadik legjobb csapat. "Jenson megint éretten vezetett, az elvárásaink alapján azonban jobbak is lehettünk volna" - mondta. "Ötödikként és hatodikként kellett volna befutnunk. Nem voltunk olyan gyorsak, mint a Mercedes vagy a Red Bull, de a többiek közül mi voltunk a legjobbak. De az a lényeg, hogy az autónk egyre jobb lesz.”

Michael elismerte, hogy Pérez "kicsit keményen” vezetett, amikor a futam végén összeütközött Kimi Räikkönennel, a verseny többi részében nyújtott teljesítményét viszont dicsérte. A mexikóinak végül fékprobléma miatt kellett feladnia a versenyt. "A fékek hőmérséklete az egekbe szökött a Kimivel történt ütközés után. Nem működött a fékpedál. Megpróbálta visszahozni az autóját a bokszba, de ez túl nagy feladat lett volna, ezért inkább leparkolt. A túlélés volt a lényeg.”