Vágólapra másolva!
Monacóban mindketten a korlátnak csapódva végezték, egyikük autóját sem lehetett megjavítani.

Felipe Massa új kasztnival vághat neki a hétvégi Kanadai Nagydíjnak, miután a régi összetört, amikor a monacói versenyen kicsúszott a célegyenesben. Mivel ugyanott már az előző napon is elszenvedett egy hasonló balesetet, először azt hitték, újabb vezetői hibát követett el, de utólag kiderült, hogy a Ferrari futóműve tört el. Massa az erős becsapódástól fájlalta a nyakát, a pályakórházban történt kivizsgálás során azonban kiderült, hogy nem esett komoly baja.

A csapat főnöke, Stefano Domenicali elismerte, hogy a monacói nem volt könnyű hétvége a Ferrari számára. A kanyargós utcai pályán az autójuk versenytempója is elmaradt a szokásostól.

"Azóta keményen dolgoztunk, elsősorban az adatokat tanulmányozva, hogy kiderítsük, a teljesítményünk miért nem ütötte meg az elvárt szintet" - mondta. "Ezután már előre tekintettünk, a Montrealhoz szükséges, teljesen más beállításokhoz igazítva az autónkat. Elvégre a versenynaptár legnagyobb leszorítóerőt követelő pályájáról arra megyünk át, amelyen az eddigiek közül a legkisebb leszorítóerőre lesz szükség."

Új kasztnit kap Montrealra a williamses Pastor Maldonado is, akinek az autója Max Chilton előzése közben rongálódott meg javíthatatlanul. A venezuelai versenyző a múlt héten elismerte, hogy még fájdalmai vannak a baleset miatt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!