Vágólapra másolva!
A venezuelai Chiltonnal ütközve nagyot bukott a Monacói Nagydíjon, aminek továbbra is érzi a következményeit, de azt mondja, ez nem probléma.

Pastor Maldonado elismerte, hogy még mindig fájdalmai vannak a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon elszenvedett balesete miatt. A Williams venezuelai versenyzője a marussiás Max Chiltont próbálta előzni a 46. körben, aki azonban állítása szerint ezt nem vette észre, és a korlátnak szorította a vetélytársát.

"Még mindig vannak fájdalmaim, de ez nem gond" - mondta Maldonado a The Racer's Edge című műsornak csütörtökön. "Ahogy megbizonyosodtam róla, hogy nem esett bajom, máris Montrealra kezdtem gondolni."

Maldonado kicsúszása miatt a pályára került a TecPro-fal, amelybe a Williams belecsapódott, ezért a versenyt piros zászlóval meg kellett szakítani. Chiltont a baleset okozásáért áthajtásos büntetéssel sújtották.


"Azt mondta, ráhúztam a kormányt. Ha így történt, sajnálom. Nem volt szándékos" - jelentette ki a Marussia brit versenyzője. "Tudtam, hogy valaki jön mögöttem, de azt hittem, nem kerül mellém. A sportfelügyelők áthajtásos büntetést szabtak ki rám, elfogadom az ítéletüket. A futam után megkerestem Pastort, hogy megnézzem, jól van-e."

Maldonado, aki tavaly megnyerte a Spanyol Nagydíjat, csapatához, a Williamshez hasonlóan idén még egyetlen pontot sem tudott szerezni.