Vágólapra másolva!
Monacóban ezúttal sem teljesítettek jól, Stefano Domenicali elismerte, hogy még nem tudják, miért. Bízik a csapat gyors reakciójában.

A Ferrari Michael Schumacher 2001-es sikere óta nem nyert Monacóban, és Fernando Alonso révén idén is csak egy 7. helyet tudtak felmutatni az utcai pályán. (Felipe Massa a felfüggesztés sérülése miatt balesetet szenvedett.) Stefano Domenicali csapatfőnök elismerte, hogy egyelőre nem tudják, miért nem voltak ütőképesek.

"Nehéz megmondani" - mondta. "Hiányzott a tempónk, és rá kell jönnünk, hogy miért. De már hozzászoktunk, hogy gyorsan lépjünk egy nehéz hétvégét követően." A következő verseny a június 7. és 9. között megrendezett Kanadai Nagydíj lesz.

Fernando Alonso (Ferrari) Forrás: Ferrari

Alonso a monacói futamot megelőző Spanyol Nagydíjon még magabiztos győzelmet aratott, ezért is volt kissé váratlan, hogy a hétvégén nem tudott az élmezőnyben harcolni. Domenicali azonban hangsúlyozta az eredmények reális értékelésének fontosságát. "Azzal biztattam a srácokat, ahogy olaszul mondani szokás, hogy a barcelonai hétvége után nem emelkedtünk a csillagok közé, de ugyanúgy Monaco után sem hulltunk vissza a porba."

A Monacói Nagydíj kapcsán azt említette meg pozitívumnak, hogy Alonso 5 pontot hozott a 2. helyen álló Kimi Räikkönenen a tabellán.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!