Vágólapra másolva!
A Lotus mindkét versenyzőjét beidézték a sportfelügyelők különböző vétségekért. Räikkönen csak megrovást kapott, amiért túl gyorsan ment a Safety Car mögött, Grosjean azonban jobban bűnhődik az ütközésért Daniel Ricciardóval: tíz rajthelyes büntetést kap a következő versenyre.

Szörnyű hétvégét zár Monacóban Romain Grosjean, aminek hatásait még a két hét múlva esedékes Kanadai Nagydíjon is érezni fogja: tíz rajthelyes büntetést kapott a következő futamra, amiért Monacóban hátulról belehajtott Daniel Ricciardo autójába, mindkettejük kiesését okozva ezzel.

Grosjean, aki az edzések során már háromszor összetörte Lotusát, azzal próbált védekezni - és ezt a csapat szerint a telemetria is alátámasztotta -, hogy Ricciardo túl hamar fékezett, ám a sportfelügyelők nem fogadták el az érvelést. Ricciardo sem érzi hibásnak magát. "Láttam, hogy Grosjean közelít az alagút végén, ezért védtem az ívet. A következő, amire emlékszem, hogy hátulról belém hajtott" - mondta az ausztrál. "Nem láttam az esetet TV-n, de jelenleg úgy vélem, hogy valamit elmért. Sokba került a hibája, és veszélyes is volt, noha mindketten rendben vagyunk."

A sportfelügyelők a futam után beidézték meghallgatásra Grosjean csapattársát, Kimi Räikkönent is, de a finn csak megrovást kapott, amiért túl gyorsan haladt az egyik biztonsági autós fázis során - ilyenkor az autók műszerfalán megjelenik egy érték, amely arról tájékoztatja a versenyzőket, hogy mekkora tempóval mehetnek, hogy legalább az előírt minimális idővel teljesítsék a pálya adott szektorát. A finn ezt lépte túl, de az engedélyezettnél mindössze 2 másodperccel ment gyorsabban az egyik szektorban.

Räikkönen a 10. helyen ért célba, miután be kellett iktatnia egy plusz kerékcserét egy defekt miatt, amit Sergio Pérezzel harcolva kapott, holott e nélkül valószínűleg ötödik lehetett volna.