Vágólapra másolva!
A finn csütörtökön alaposan lemaradt az elmúlt három nagydíjon pole-t szerző csapattól, de szerinte még sokat javulhatnak. Az első két rajtsorból tartja lehetségesnek a győzelmet.

A Lotus biztató formát mutatott a Monacói Nagydíj csütörtöki szabadedzésein, de szokásukhoz híven nem egy körön, hanem a hosszú etapokon jeleskedtek. Bár Romain Grosjeannak az első gyakorláson még sikerült elcsípnie a harmadik helyet, Kimi Räikkönen délelőtt 1,3 másodperccel, délután 7 tizeddel volt lassabb Nico Rosbergnél.

A finn ennek ellenére nem aggódik, szerinte a második edzésen mutatott javulása is arra utal, hogy a Lotus folyamatosan fejlődni fog a hétvége során. Az Autosport kérdésére elmondta, lehetségesnek tartja, hogy az időmérőn felvegye a versenyt az elmúlt három versenyen pole pozícióból induló Mercedesekkel.

"Ha mindent jól csinálunk, akkor sikerülhet" - mondta. "Miért ne? Majd meglátjuk, hogyan alakul a szombat."

A finn ugyanakkor tisztában van vele, hogy Monacóban is a Mercedes versenyzőinek van a legnagyobb esélye a pole pozícióra: a délutáni gyakorláson Rosberg mögött Lewis Hamilton végzett a második helyen, mögöttük Fernando Alonso lemaradása pedig több mint 4 tized volt. "Ma nagyon gyorsak voltak, de változhat a helyzet. Majd meglátjuk. Nem akarok találgatni azzal kapcsolatban, hogy mi történik majd szombaton" - jelentette ki Räikkönen.

Forrás: Lotus

A bajnokság második helyezettje szerint szombat délelőtt derül majd ki, mire lesznek képesek - ha olyan lesz az autója, mint a csütörtöki első gyakorláson, akkor "katasztrofális" eredményre számít. Ellenkező esetben viszont azt sem zárja ki, hogy győzelmet arathat vasárnap, de ehhez szerinte az első vagy a második rajtsorba kell kerülnie.

Grosjean számára rosszabbul alakult a csütörtök délutáni szabadedzés: fél óra elteltével a korlátnak csapódott, kitörte a Lotus balelső kerekét, és mindössze 10 megtett körrel zárta a gyakorlást. "Nem nagy ügy - persze kár érte, mert időt veszítettünk, de továbbra is magabiztos vagyok" - nyilatkozta a balesetről. "A kerekeim blokkoltak, amikor már a kanyarban jártam, sajnos semmit nem tehettem."

A francia is bizakodóan várja az időmérőt, szoros csatára számít. "Fernando gyors, ahogy a két Mercedes is. Szerintem mi is ott vagyunk, szóval jó küzdelem lesz."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!