Vágólapra másolva!
Nico Rosberg hiába volt kiemelkedően a leggyorsabb az első monacói edzésnapon, úgy érzi, hogy a Mercedes tempójával változatlanul gondok lehetnek a futamon. Lewis Hamilton ellenben optimistábbnak tűnik.

A Mercedes egyértelműen megőrizte jó egy mért körös formáját, a Monacói Nagydíj első edzésnapján ugyanis Nico Rosberg és Lewis Hamilton futotta meg a legjobb köridőket. Rosberg a csapattársára több mint három tizedmásodpercet, a mezőny maradék részére pedig majdnem legalább fél másodpercet vert.

A csapat már versenyek óta így vitézkedik egy mért körön - az előző három időmérőt ők nyerték -, a hosszabb etapokon azonban rendre lemaradtak a riválisaiktól a durva gumikopás miatt, ezért Rosberg visszafogottan értékelte a csütörtöki teljesítményét.

"Kényelmesen érzem magam az autóban. Jól alakult a mai nap, azonban nem tudhatjuk, hogy a többiek milyen taktikát követtek a benzinmennyiséggel" - mondta a Sky Sportsnak. "Annyi biztos, hogy az élbolyban vagyunk a küzdelemben, de nem tudom, hogy ez elég lesz-e."

"A versenytempó még gondot jelenhet, amely változatlanul létfontosságú egy jó eredményhez. Továbbra is vannak nehézségeink ezen a téren, és foglalkoztunk is vele ma. Megértettünk pár dolgot, de maradtak kérdések, amelyekre muszáj mielőbb választ találnunk."

Forrás: AFP

Hamilton optimistábban beszélt a versenykörülményeket szimuláló vizsgálatáról, és úgy véli, neki inkább egy körön kellene javulnia. "Elégedett vagyok azzal, amit elértünk" - értékelt. "Minden jónak tűnik, csupán az egykörös tempómon kell javítanom - egy picit nekem is fejlődnöm kell, és egy picit az autónak is. Egy kicsit szemcsésedtek a gumik, illetve alulkormányzottsággal küszködtem, de a hosszú etapok egész jól sikerültek."

"Maradt némi munkám estére, de holnap lazíthatok, és szombaton aztán keményen odacsaphatok majd."

Ami a gumikopást illeti, Rosberg a hosszú etapja után azt mondta, hogy a hátsó abroncsok kopnak jobban, ami idén jellemző a Mercedesre. Toto Wolff, a csapat sportigazgatója ugyanakkor Hamiltonhoz hasonlóan elégedettnek tűnt a több körből álló menetekkel. "Úgy látszott, hogy sikerült jó állapotban tartanunk a gumikat a délután hosszú etapokon" - mondta.

A futamon autónként egy vagy két kerékcsere várható, a korábbi tapasztalatok alapján a Mercedeseknek valószínűleg kétszer kell majd kimennie a bokszba.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!