Vágólapra másolva!
A finn öt forduló után csak 4 pontra van Vetteltől, de úgy érzi, ennél jobb is lehetne a helyzet. Több győzelmet aratott volna.

Kimi Räikkönen a Spanyol Nagydíjon szerzett 2. helyével még közelebb került a címvédő Sebastian Vettelhez, és már csak 4 pontra van lemaradva tőle az összetettben. Ez a Lotus kiegyensúlyozott formájának köszönhetően azt jelenti, hogy akár a világbajnoki győzelemre is esélyes lehet, ám ebben szerinte nincs semmi különleges.

"Nem tudom, miért kellene meglepődnünk rajta. Nincs benne semmiféle varázslat" - mondta Räikkönen, aki idén eddig csak egyszer, Malajziában maradt le a dobogóról. "Jobban szerettük volna kezdeni, a szezont, mint tavaly, és így is tettünk."

"A csapat már ismer engem, én pedig ismerem a csapatot. Több a közös tapasztalatunk, és idén már kifejezetten gyorsak és kiegyensúlyozottak voltunk együtt."

Sőt Räikkönen - a melbourne-i idénynyitó győztese - hozzátette, hogy ennél jobb eredményekre számított. "A célunk az volt, hogy az egy évvel ezelőttinél jobban teljesítsük az első versenyeket, és ennek köszönhetően mostanra kedvező helyzetbe is kerültünk" - ismerte el. "Ugyanakkor szerettünk volna több futamot nyerni, ami nem sikerült."

"Visszatekintve azonban az ember sohasem elégedett - száz százalékig még akkor sem, ha mindig ő nyer."

Noha mostanában sokan kritizálják, hogy a versenyzés karakterét a gyorsan elhasználódó gumik határozzák meg, Räikkönen úgy látja, a lényeg ugyanaz, mint régen. "Egy kicsit változott az évek során, de ami igazán fontos, az mind ugyanolyan" - vélte. "Aki nem gyors, nem jut fel a dobogóra; először is elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ez sikerüljön neki."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!