Vágólapra másolva!
A csapat tulajdonosa azt mondja, a Lotusnál nem aggódnak az elismert szakember elvesztése miatt, szerinte Allison távozása nem fogja befolyásolni a teljesítményüket.

A Lotus a múlt héten bejelentette, hogy távozik tőlük James Allison technikai igazgató, aki nagy mértékben hozzájárult a fejlődésükhöz. Többen megkongatták a vészharangot, hogy a rutinos szakember távozásával visszaeshet a Lotus teljesítménye, de az istálló tulajdonosa, Gerard Lopez nem fél ettől. Szerinte az enstone-i székhelyű csapat korábban sem ingott meg, ha elvesztette egy értékes tagját.

"Egy ideje tudtuk, hogy Allison el fog menni, ezért nem gondolom, hogy ez befolyásolni fogja a teljesítményünket" - jelentette ki Lopez a Turun Sanomatnak.

"Amikor Bob Bell távozott (a Mercedeshez), Enstone-on kívül sokan pánikoltak, de mi nem, és most ugyanez a helyzet. Enstone-ban lenyűgöző tehetséges emberek vannak" - tette hozzá a Sporting Life-nak. Korábban a csapat versenyzője, Kimi Räikkönen is hasonlóképp nyilatkozott.

Még nem dőlt el, hogy Allison hol folytatja a pályafutását, de a legvalószínűbb az, hogy visszatér a Ferrarihoz, ahol a 2000-es évek elején már dolgozott. A Lotusnál az eddigi helyettese, Nick Chester lesz az utódja.