Vágólapra másolva!
Az Autosport információi szerint a Lotus távozó technikai igazgatója előrehaladott tárgyalásokat folytat a Ferrarival, de még nem állapodtak meg. Már Luca di Montezemolo sem tagadja, hogy a szakember megszerzésére törekednek.

A rendszerint megbízható forrásnak számító Autosport információi szerint a Ferrari közel jár ahhoz, hogy megszerezze a Lotustól távozó James Allisont. Szerdán vált hivatalossá, hogy az enstone-i csapatot évek óta technikai igazgatóként segítő mérnök távozik a Lotustól, azt azonban még nem lehet tudni, hogy hol folytatja a pályafutását. Az Autosport csütörtökre kiderítette, hogy Allison a Ferrarival folytat előrehaladott tárgyalásokat, bár a szerződés aláírására még nem került sor.

Allison 2000 és 2005 között már dolgozott a Ferrarinál, ráadásul a korábban a Renault-nál versenyző Fernando Alonsót is jól ismeri. Egyelőre még nem tudni, hogy a brit milyen pozícióban csatlakozna a Ferrarihoz, de az Autosport valószínűnek tartja, hogy a technikai igazgató Pat Fry oldalán kap fontos szerepet.

Az Allisonnal folytatott tárgyalásokról a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót is megkérdezték. Az olasz először egyértelműen tagadta, hogy az istálló hamarosan megállapodhat a brittel. "Úgy tudom, ennek semmi igazságtartalma nincsen. Tagadnom kell az információt" - jelentette ki szerdán.

Később azonban kevésbé egyértelműen hárította el az újságírók kérdését, egyúttal homályosan utalt arra, hogy a Ferrari valóban tárgyal a szakemberrel. "Majd akkor beszélünk az ügyről, ha valamilyen hírt közölhetünk, de addig nem, amíg csak pletykák keringenek."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!