Vágólapra másolva!
Az istálló optimistán várja a barcelonai futamot, bár Kimi Räikkönen szerint fokozott erőbedobással kell dolgozniuk, ha utol akarják érni a Red Bullt. A Lotus számos újítást vet be a spanyolországi hétvégén.

Négy futam után a Lotus és Kimi Räikkönen is a második helyen áll a világbajnokságban, ezért nyilvánvalóan a világbajnoki címek megszerzését tűzték ki célul a 2013-as idényre. A Sebastian Vettelt tízpontos hátrányból követő Räikkönen szerint nem lesz könnyű utolérni az elmúlt három évben mindkét címet bezsebelő Red Bullt, de nem tartja lehetetlennek a feladatot.

"Ha Sebastian továbbra is ilyen jó eredményeket ér el, nehéz lesz elkapnunk. Minél több pontot kell rabolnunk tőle, de bármi megtörténhet"- nyilatkozta a finn a Spanyol Nagydíj előtt a Lotus honlapjának. Szerinte nekik "kétszer olyan keményen" kell dolgozniuk, mint a Red Bullnak, hiszen eleve hátrányból indulnak.

"Nem titok, hogy az időmérőkön szeretnénk gyorsabbak lenni - az élmezőny nagyon szoros, ezért mindig az első két sorba kell kvalifikálnunk, ha a győzelemért szeretnénk harcolni. Az viszont jó, hogy az európai futamok előtt ilyen remek helyzetben vagyunk, hiszen mostantól az összes csapat egyre több új alkatrészt rak fel az autójára."

Az idény első európai versenyére valóban komoly fejlesztésekkel szoktak készülni a csapatok, és ez James Allison szerint az eredményeket is befolyásolhatja. A Lotus technikai igazgatója elárulta, ők sem tétlenkedtek a háromhetes szünet alatt. "Az úgynevezett európai szezon kezdete - amikor sok csapat beveti a legújabb újításait - valamennyire megkeverheti az erősorrendet" - mondta. "Nekünk nem lesznek forradalmi újításaink, de számos olyan alkatrészt vetünk be, amelyek gyorsabbá tehetnek minket."

Forrás: Lotus
Forrás: Lotus

"Új részletek lesznek az első szárnyunk véglapján, a hátsó kerékdobok környékén pedig új aerodinamikai elemeket vetünk be. A diffúzort és a hátsó szárny felső részét is módosítottuk, tehát számos olyan fejlesztésünk van, amelyek a bajnoki címért folytatott harcban tarthatnak minket."

A csapatfőnök Eric Boullier szerint a szezon elején elért dobogós helyezések még éhesebbé tették az istállót a sikerre, és semmi kétsége nincs afelől, hogy a Lotus egyre erősebb lesz. "Tudjuk, hogy hasonlóan ütőképes ellenfelekkel nézünk szembe, és minden versenyen csak egy versenyző és csapat állhat a dobogó tetejére. Ennek ellenére fantasztikus lenne, ha győzelemmel kezdenénk Európában" - mondta.

"Komoly fejlesztési programunk van, és biztos vagyok benne, hogy az E21-es folyamatosan javulni fog, csakúgy, mint tavaly az E20" - tette hozzá. "Nagyon elégedett vagyok az eddigi fejlesztéseinkkel, és úgy gondolom, még sok van bennünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!