Vágólapra másolva!
A Mercedes sportigazgatója úgy véli, a Brackley-ban dolgozó alkalmazottak elvesztették az identitásukat a csapat sok tulajdonosváltása miatt, de ő igyekszik rendet tenni a fejekben. Nem rendez mészárlást, viszont aki nem tesz eleget a kéréseinek, attól megválnak.

A Mercedes Toto Wolff személyében új sportigazgatót nevezett ki Norbert Haug helyére az idei évtől, és a szakember nagy igyekezettel próbálja sikeressé tenni a várakozásokhoz képest eddig alulteljesítő Forma-1-es csapatot.

Wolff feltérképezte az angliai Silverstone versenypályájától néhány kilométerre található, Brackley-ban lévő központ működését is, és úgy találta, lehetne javítani az ottani munkán. Szerinte az ott dolgozókat megzavarta, hogy amióta a BAR istálló 1998-ban létrehozta az ottani bázisát, a csapatot több tulajdonosváltás is érintette.

"Az, hogy a Mercedes Brackley-ba küldte az autósportért felelős vezetőit, Brackley számára is kötelességekkel jár" - nyilatkozta Wolff a Kölner Stadt-Anzeigernek. "A gárda (a gyárban) kiváló, de az elmúlt években valahogy eltűnt az alkalmazottak identitása. Ezt a tudatot próbálom visszalehelni beléjük. Akit ez érdekel, az mutatni fogja, aki viszont nem akarja megérteni ezt, az nem fog nálunk maradni."

"Ebben a szerepkörben helytelen lenne, ha nem fejezném ki a véleményemet, és nem tennék meg mindent azért, hogy megvalósítsam azt, amit helyesnek tartok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy most átmegyek Terminátorba. Nem vagyok Terminátor."

Forrás: Mercedes

A Mercedes 2010-ben tért vissza önálló csapatként a Forma-1-be. Egy ideig türelmesen vártak, az eredmények azonban nem jöttek, és több személycserét is végrehajtottak - legutóbb a csapatot több mint egy évtizede szolgáló Nick Fry vezérigazgatót fokozták le tanácsadóvá.

Wolff az idei évben azt szeretné elérni, hogy a Mercedes az első négy helyen végezzen a konstruktőrök között, és legalább az egyik pilótájuk is beférjen a legjobb négy közé az egyéni tabellán. A csapat négy futam után pont a negyedik helyen áll, Lewis Hamilton pedig a harmadik helyet foglalja el.

A két harmadik, illetve két ötödik helyet szerző brit versenyző nemrég elmondta, nagyjából elégedett az eddigi teljesítményével. "Amikor eldöntöttem, hogy csatlakozom a csapathoz, tudtam, hogy ennél sokkal rosszabb is lehetne" - mondta. Csapattársa, Nico Rosberg műszaki hibákból kifolyólag kétszer kiesett, emellett egyszer negyedik, egyszer kilencedik lett.

Mindketten indultak már a pole pozícióból is, de az erős gumikopás miatt egyikőjük sem tudta győzelemre váltani azt. A Mercedes sportigazgatója rámutatott, hogy nem elég, ha csak az időmérőkön erős a csapat.

"Akkor jönne el a Kánaán, ha vasárnaponként is ugyanilyen erősek lennénk, és az eredménylista élén végeznénk. Talán rá kellene vennünk Bernie (Ecclestone-t), hogy szombatonként is osszanak pontokat!" - mondta Wolff a Forma-1 hivatalos honlapjának. "Úgy gondolom, most azt kell kitűznünk célnak, hogy az alkotóelemeket jobban kössük össze, és akkor megszerezhetjük az elvárt eredményeket."

"Természetesen örülök az első versenyeken elért eredményeinknek, de az előző években a fejlesztési tempónk nem volt olyan gyors, mint a többi csapaté. Erre folyamatosan rá fogok mutatni."

A szakember összehasonlította Rosberg és Hamilton módszereit is. "Nem csupán a tehetségüket tartom nagyra, hanem azt is, hogy nagyon figyelnek a munkára. Semmi sem tántoríthatja el őket a céljuktól, a győzelemtől. Mindazonáltal eltérő a hozzáállásuk" - véli. "Azt mondhatjuk, hogy Nico németesen áll hozzá a dolgokhoz. Ez érinti a napirendjét és a problémamegoldó képességét is. Lewisban viszont sokkal több az érzelem. De ha megnézzük a köridőket, látható, hogy mindkét munkastílus egyformán hatékony."