Vágólapra másolva!
A Lotus csapatfőnöke abban bízik, hogy ha a bajnoki tabellán második helyen álló Kimi Räikkönen sokáig nyomás alatt tartja Vettelt, akkor a címvédő megroggyan ettől.

Sebastian Vettel a zsinórban szerzett három bajnoki cím után jó úton halad a negyedik felé, négy versenyt követően jelenleg tízpontos előnnyel vezeti a tabellát. Első számú üldözője egyelőre a lotusos Kimi Räikkönen, aki eddig egy győzelem és egy hetedik hely megszerzése mellett kétszer második lett, legutóbb épp Vettel mögött a Bahreini Nagydíjon.

A Lotus csapatfőnöke azt reméli, hogy Räikkönen, aki a Forma-1-be való 2012-es visszatérése óta mindegyik futamon célba ért, lelkileg megtörheti Vettelt. "Egyértelmű, hogy nyomást fog helyezni Vettelre. Mindent megadunk neki, hogy támogassuk ebben, és így Sebastian talán megtörik" - idézte Eric Boulliert az ESPN F1. "Hihetetlen, hogy (Räikkönen) milyen sokszor szokott célba érni, és senki sem állíthatja meg abban, hogy sok további futamon is így tegyen."

A finn legutóbb a 2009-es Német Nagydíjon nem jutott el a kockás zászlóig, akkor a hűtő meghibásodásának következtében volt kénytelen kiállnia Ferrarijával.

Forrás: AFP

Az előző évek alapján a Lotus hosszabb távú sikereit az akadályozhatja, hogy a kisebb büdzsé miatt általában kevésbé hatékonyak a fejlesztésekkel szezon közben, mint a többi élcsapat, ezért nem mindig tudnak folyamatosan jó eredményeket felmutatni.

Az istálló tulajdonosa, Gerard Lopez ugyanakkor nemrég határozottan cáfolta ezt a teóriát. "Tetszik, hogy esélytelenebbnek tartanak minket, mert igazából azok is vagyunk. A fejlesztések terén azonban soha senkitől nem maradtunk el" - mondta. "Mi soha nem fogunk annyi pénzt költeni, mint néhány másik csapat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk ellenük versenyezni."

Boullier szintén optimistán tekint előre. "Ismerem a jövőre vonatkozó adatokat. Nagyon jól halad az autó fejlesztése, és érdekes lesz látni, hogy mi sül ki belőle" - közölte a csapatfőnök.

A Lotusnak Räikkönen megtartása miatt is fontos lehet a folyamatos fejlődés. A csapatnak jelenleg 93 pontja van, a konstruktőri tabellán csak a 109 pontos Red Bull előzi meg őket. A harmadik helyen 77 ponttal a Ferrari, a negyedik helyen 64 ponttal a Mercedes áll.