Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint csapattársa átlépte a határt, amikor egymás ellen küzdöttek a Bahreini Nagydíjon. Sergio Pérez viszont úgy látja, a brit volt túl agresszív.

A McLaren versenyzői nem kímélték egymást a Bahreini Nagydíjon, többször is összekoccantak, és nem sokon múlott, hogy épségben befejezték a versenyt. Jenson Button többször kérte a csapatot rádión, hogy "nyugtassák le" Sergio Pérezt, aki azután sem vett vissza, hogy hátulról nekiment Buttonnak, és megsérült az első szárnya.

"Nagyon keményen szóltam be a rádión, feszült volt a hangulat, de most is ugyanezt mondanám" - nyilatkozta Button a leintés után. "A versenyzés remek volt, csak Checo nem. Azt mondanám, hogy túl agresszíven vezetett. 300 km/h-nál az ember nem számít rá, hogy a csapattársa bebújik mellé, és nekimegy."

A brit úgy véli, nem ő volt az egyetlen, akit meglepett Pérez agresszív vezetési stílusa. A verseny során Alonso is panaszkodott a mexikóira. "Egyszerűen leszorított a pályáról" - mérgelődött a csapatrádión.

//videa.hu/player?v=uhAsoisbanRmgcFC


Pérez azonban nem érzi úgy, hogy túllépte volna azt a bizonyos határt Buttonnal szemben. "Szerintem ugyanolyan agresszív volt velem, mint én vele. Valószínűleg túlságosan is. Erről még beszélnünk kell" - mondta. "Akár mindketten kieshettünk volna a versenyből."

A csapatfőnök Martin Whitmarsh a Sky-nak adott nyilatkozatában azt mondta, Pérez egyszer hibázott. "Le fogunk ülni beszélgetni velük. Már meg is mondtam Checónak, hogy az egyik manővere túlment a határon" - árulta el. "A többi szórakoztató volt. Nem akartam elvenni a kedvüket a harctól. Igaz, hogy ezzel időt vesztettek, de mi hagyjuk egymással küzdeni a versenyzőinket."

Pérez - akit egyébként éppen a héten buzdítottak agresszívebb versenyzésre - végül Mark Webbert megelőzve az utolsó pillanatban megszerezte a 6. helyet, míg Button egy negyedik kerékcserét beiktatva csak az utolsó pontszerző helyen ért célba.