Vágólapra másolva!
Az osztrák szerint a Red Bullnak Räikkönent kell megszereznie Webber távozása esetén, hiszen a szabadon igazolható versenyzők közül egyértelműen ő a legjobb.

A Lotusnál a második szezonját töltő Kimi Räikkönennek nincs szerződése 2014-re, és saját bevallása szerint még maga sem tudja, melyik csapatnál képzeli el a jövőjét. Mivel a Red Bullnál várhatóan felszabadul egy hely Mark Webber egyre valószínűbbnek tűnő távozása után, természetesen már javában folynak a találgatások arról, hogy jövőre Räikkönen lehet Sebastian Vettel csapattársa. A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz ráadásul egy interjúban elárulta, hogy a finn "mindig a jelöltek közé tartozik" az istállónál.

A Lotus menedzsmentje már többször utalt rá, hogy szeretnék megtartani Räikkönent, a tulajdonos Gerard Lopez szerint ők is mindent meg tudnak adni a finnek. A csapatfőnök, Eric Boullier ráadásul úgy gondolja, rossz döntés lenne a 2007-es világbajnok részéről, ha feladná a jelenlegi, kényelmes helyzetét azért, "hogy Vettel ellen versenyezzen a Red Bullnál."

A korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda azonban úgy véli, Webber távozása esetén a Red Bullnak mindenképpen meg kell próbálkoznia Räikkönen leszerződtetésével. "Szenzációs, remek srác, és ugyanazt a szintet képviseli, mint Vettel, (Fernando) Alonso vagy (Lewis) Hamilton" - nyilatkozta a Bildnek a Mercedes menedzsmentjében tevékenykedő osztrák.

Lauda szerint a szezont győzelemmel kezdő, a pontversenyben a második helyen álló finn egyértelműen bajnoki esélyes, és nincs nála jobb versenyző, akit a Red Bull megszerezhetne 2014-re. "Ha a Red Bull helyében lennék, és változtatni akarnék a versenyzőpárosomon, egyértelműen Kimit választanám. Magasan ő a legjobb versenyző a piacon."

A napokban egyébként - Webberhez hasonlóan - a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is megerősítette, hogy nyárig biztosan nem döntenek az ausztrál jövőjéről, így vélhetően csak a szezon második felében derül ki az istálló jövő évi felállása. Ugyanakkor az is Räikkönen mellett szól, hogy közismerten jó kapcsolatban van Vettellel, akivel gyakran együtt töltik a szabadidejüket, például járnak tollasozni is.