Vágólapra másolva!
Sergio Pérez nem érti, hogy egyetlen rosszul sikerült hétvége után miért kezdték el nyíltan kritizálni a McLarennél. Csapata szerint keményebben kellene versenyeznie, ellenfelei viszont túl agresszívnak látják.

A Kínai Nagydíjon Jenson Button a McLaren idei legjobb eredményét elérve az 5. helyen ért célba, míg a csapathoz idén érkező Sergio Pérez csak a 11. lett. Martin Whitmarsh nyíltan, de szelíden kritizálta a mexikóit, aki több ütközésnek is részese volt a hétvégén, és idén eddig mindössze egyetlen pontot szerzett.

"Nem elégedett magával, és nem is kell, hogy az legyen" - szögezte le a csapatfőnök, aki egyúttal védelmébe vette versenyzőjét, mondván, nagy rajta a nyomás.

Pérezt teljesítményét sok kívülálló is bírálta, amin ő maga meglepődött. "A McLarennél mindenki a teljesítményedet nézi - minden egyes edzésen, minden egyes versenyen" - nyilatkozta Bahreinben. "Elképesztőnek tartom, hogy amikor háromból két hétvégén jól teljesítettem, kihoztam a maximumot az autóból, egyetlen rossz hétvége után azonnal ennyi kritikát kapok."

Ennek ellenére nem aggasztja a helyzet. "Hogy teljesen őszinte legyek, nem zavar. Azért vagyok itt, hogy a munkámat végezzem, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtom majd a hátralévő 16 hétvégén."

Bár Whitmarsh arról beszélt, hogy keményebb versenyzést vár a mexikóitól, többen - például Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton - éppenséggel arra panaszkodtak, hogy túl agresszíven védekezett Sanghajban. Pérez szerint az ellentmondásos helyzetet az okozza, hogy az elmúlt versenyeken látott eltérő gumistratégiák miatt sokszor 2-3 másodperces tempókülönbség is lehet két, egymással harcba bonyolódó autó között a pályán. "Nehéz megítélni, hogy mikor szabad agresszívnak lenni, és mikor nem" - magyarázta.