Vágólapra másolva!
A Lotusnál rendszeresen Kimi Räikkönen kapja a jobb autót a versenyekre, az év eleje óta rejtélyes problémákkal küzdő Romain Grosjean most egy kasztnicserétől várhatja a javulást.

Bár a Lotus a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megnyerésével remekül kezdte az évet, Romain Grosjean az évad eleje óta rejtélyes problémával küzd, és képtelen felvenni a tempót Kimi Räikkönennel.

A francia többször panaszkodott arra, hogy nem érti az E21-es viselkedését, amelynek leszorítóereje néha minden előjel nélkül, az egyik körről a másikra eltűnni látszik. A Lotusnál ezért úgy döntöttek, Bahreinben egy új kasztnival próbálják orvosolni a probémákat.

"Ha a kocsi a várakozásunknak megfelelően működik, akkor rendben leszünk. Az önbizalmam megvan. Csak minden össze kell álljon" - nyilatkozta Grosjean csütörtökön.

A csapat vezetősége korábban elismerte, hogy nem képesek mindkét versenyzőjüknek egyformán új fejlesztésekkel felszerelt autót biztosítani, és Kimi Räikkönen előnyt élvez ezen a téren. "Az igazság, hogy nem Romain okozza a problémát" - árulta el James Allison technikai igazgató.

"Romain gyorsan, finoman vezet, és vigyáz a gumikra, azonban eddig nem voltunk képesek megbízható autót tenni alá, amivel megmutathatná a tehetségét. Ez nem az ő hibája; arról van szó, hogy nem sikerült jól összeraknunk számára a kocsit, Kimi hétvégéiből egyértelmű, hogy ezt a trükkös kis szörnyeteget nem könnyű jól beállítani."

"Kiminél mégis sikerült ezt elérnünk az elmúlt három versenyből kétszer, és most mindent meg kell tennünk, hogy Romainnek is alkalma legyen megmutatni, mire képes."