Vágólapra másolva!
Folytatódik a francia versenyző kálváriája, az első kínai edzésnapon újra szokatlan probléma hátráltatta őt. Elképzelhetőnek tartja, hogy a Lotusnak ki kell cserélnie a kasztniját.

A Kínai Nagydíj első edzésnapján Kimi Räikkönen lényegesen gyorsabb volt Romain Grosjeannál, a rendszerint mérvadóbb második edzésen másfél másodpercet vert csapattársára.

A franciának eddig zűrösen alakult a szezonja, és az előző két nagydíj nyitányához hasonlóan megint arra panaszkodott, hogy valamiért nem találja az összhangot az autóval, és az elvileg a javulást szolgáló fejlesztések egyáltalán nem válnak be nála. "Ez volt a szezon harmadik pénteki napja, és harmadjára is ugyanaz volt a történet. Délelőtt felraktuk a frissítéseket, de azok szörnyűek voltak, majd visszatértünk az előző versenyen használt felszereléshez, mire még rosszabb lett a helyzet" - mondta Grosjean a pénteki edzésnap után. "Csak annyit látunk, hogy valamiért hiányzik a leszorítóerő."

"Meglátjuk, mit tudunk leszűrni (az adatokból). Nem tudjuk ugyanazokat a beállításokat használni, mint Kimi, mivel azok az én autómon egyszerűen nem működnek."

Forrás: Lotus

A két versenyző nem mindig használhat egyforma felszerelést, a legújabb alkatrészeket ugyanis Räikkönen szokta megkapni, ha csak egy autóra elegendőt tud legyártani belőlük a csapat. Grosjean például a hétvégén kapta meg először a legújabb kipufogó-elrendezést, amellyel az első tréningen körözött.

Azt mondta, előfordulhat, hogy amennyiben továbbra sem tudnak leszámolni az őt sújtó problémával, kicserélik a kasztniját, hátha az megoldást hoz. "Most alaposan tanulmányozzuk a részleteket, és akár ez is opció lehet" - mondta.