Vágólapra másolva!
A finn valószínűnek tartja, hogy jövőre is a Forma-1-ben versenyez, de azt még nem tudja, melyik csapattal. Eddig minden istállónál jól érezte magát.

Kimi Räikkönen elárulta, egyelőre még maga sem tudja, hol folytatja a pályafutását 2014-ben. A finn jelenleg a második szezonját tölti a Lotusnál, a következő idényre azonban még nincs szerződése. Az utóbbi időben több híresztelés látott napvilágot arról, hogy ő lehet Mark Webber utódja a Red Bullnál - különösen azok után, hogy a csapattulajdonos Dietrich Mateschitz is a jelöltek között emlegette -, Räikkönen azonban azt állítja, még tervei sincsenek a jövővel kapcsolatban.

"Az F1-ben mindig sokat pletykálnak, ez normális" - nyilatkozta Sanghajban. "Még csak két verseny telt el a szezonból - most az a célom, hogy idén jól teljesítsek, a többit majd meglátjuk." Annyit azonban 33 éves finn is valószínűnek tart, hogy az idei szezon után még nem fordít hátat a Forma-1-nek. "Nincs szerződésem, és igazából még tervem sem, de természetesen az a valószínűbb, hogy itt leszek. Azonban soha nem tudhatjuk - ez egy érdekes hely. Egyelőre nincs szerződésem."

Mivel Räikkönen többször is úgy nyilatkozott, hogy a nagyobb szabadságot kínáló Lotusnál jobban érzi magát, mint korábbi csapatainál, sokan arra tippelnek, hogy a jövőjét is Enstone-ban képzeli el. Most viszont elárulta, hogy a korábbi istállóinál sem voltak különösebb gondjai.

"Ahogy mindig mondtam, minden csapat más, de mindegyiknél elég jól éreztem magam" - mondta Räikkönen, aki 2001 óta tartó pályafutása során a Saubernél, a McLarennél és a Ferrarinál is versenyzett. "Mindegyiket másképp működtetik, de én mindenhol ugyanazt az eredményt próbálom elérni. Nem mondanám, hogy most sokkal jobb helyen vagyok, mint korábban, mert máshol sem voltak problémáim. Egyszerűen arról van szó, hogy ez a hely is más, mint a többi."