Vágólapra másolva!
A 30 éves Susie Wolff még mindig reménykedik benne, hogy egyszer versenyzőként is kipróbálhatja magát az F1-ben. Részt venne a fiatal pilóták év végi tesztjén.

A Williams a tavalyi idény elején igazolta le tesztpilótának Susie Wolffot, az akkori igazgató, Toto Wolff feleségét. Bár férje azóta átpártolt a Mercedeshez, a leánykori nevén, Susie Stoddartként ismertté vált versenyzőnő továbbra is a Williams alkalmazásában áll. A skót hölgy eddig csak két egyenesfutási teszten vezethette a csapat autóját, ennek ellenére bízik benne, hogy a jövőben a versenyeken is kipróbálhatja magát.

Wolff reméli, hogy a Williams őt is nevezi az év végén megrendezésre kerülő fiatal versenyzők tesztjére, hiszen így egy valódi versenypályán is bizonyíthatná a tehetségét. Bár 30 évesen idősebb, mint a többi Forma-1-be készülő tehetség, tapasztalatlansága miatt részt vehetne a gyakorláson. "El kellene indulnom a fiatal versenyzők tesztjén, és bebizonyítanom, hogy elég gyors vagyok" - válaszolta a BBC Sportnak, amikor arról kérdezték, mit kell tennie egy szerződés érdekében.

"Ezután kérvényeznem kell a szuperlicenszet - ezzel olyan közel kerülnék a célomhoz, amennyire csak lehet. Ekkor már csak remélnem kellene, hogy kapok valamilyen lehetőséget" - folytatta. Wolff ettől függetlenül hangsúlyozta, csak akkor szeretne a Williamsnél versenyezni, ha a teszteken valóban elég versenyképesnek bizonyul. "Egy lépést sem fogok kihagyni - mindent rendesen meg kell csinálnom, és minden lépésnél bizonyítanom kell" - jelentette ki. "Egy Williamshez hasonló csapat nem szerződtet olyan versenyzőt, aki nem elég gyors. Meg kell mutatnom, hogy én az vagyok."

Wolff a formaautós kezdetek után 2006-ban debütált a német túraautó-bajnokságban (DTM), ahol hét szezont húzott le. 2010-ben bizonyult a legeredményesebbnek, kétszer is a hetedikként tudott célba érni, a bajnokságban pedig a 13. helyen végzett. Egyébként nem ő az egyetlen hölgy, aki a Forma-1-be készül: a Red Bull a múlt héten vette be utánpótlás-programjába az alig 18 éves holland lányt, Beitske Vissert.