Vágólapra másolva!
A Malajziai és Kínai Nagydíj közötti szünetben sem tudott meglenni vadulás nélkül.

Kimi Räikkönen szokásához híven nem egy kanapén heverészve töltötte a Malajziai és a Kínai Nagydíj közötti heteket, hanem négy kerékről kettőre pattant, a finn MTV3 értesülései szerint elindulva egy belgiumi motokrossz-verseny edzésén.

Bár az F1-es istállók általában tiltják a pilótáiknak, hogy veszélyes sportokat űzzenek, a Lotus szándékosan nem korlátozza az öntörvényű Räikkönent. "Van egy versenyzőnk, aki híres arról, hogy azt csinálja, amit akar" - mondta róla nemrég a csapatfőnök, Eric Boullier. Räikkönen korábban több motorosszán-versenyen is indult, és annak ellenére nem tette le a ralizásról sem, hogy sok necces balesetet megúszott. A finn még akkor alapította Ice1Racing nevű csapatát, amikor a WRC-ben vett részt, s annak van egy motoros szakasza is.

Forrás: Ice1Racing

Räikkönen Melbourne-ben győzelemmel indította az F1-es idényt, a Lotus azonban egy héttel később, Szepangban már nem tűnt annyira versenyképesnek. Bár több rivális alakulat a gumik áttervezését kéri a Pirellitől, a Lotus ezt továbbra is ellenzi. "Úgy érezzük, hogy a jelenlegi abroncsok izgalmassá teszik a küzdelmet, de persze érthető, hogy nekünk ez a véleményünk, hiszen a mi autónk alapvetően kíméletesen bánik velük" - mondta a csapat technikai igazgatója, James Allison.